Argentina nu va recunoaște rezultatele următoarelor alegeri anticipate din Venezuela, a declarat președintele argentinian Mauricio Macri, acuzându-l pe liderul Nicolas Maduro că s-ar la afla la conducerea unei dictaturi, informează site-ul postului France24. 

Curtea supremă a Venezuelei i-a interzis, săptămâna trecută, coaliția opoziției, să candideze la alegerile prezidențiale, oferind astfel mai multe șanse de întoarcere a liderului Nicolas Maduro, care a condus țara într-o criză politică și economică.

Data alegerilor nu a fost încă aleasă, însă termenul este de 30 aprilie.

“Argentina nu va recunoaște aceste alegeri”, a declarat președintele Mauricio Macri, într-un interviu dat la Paris, după discuțiile cu omologul său francez Emmanuel Macron.

Vineri, Emmanuel Macron a cerut impunerea de noi sancțiuni la nivelul Uniunii Europene împotriva Venezuelei, ca urmare a deciziei Curții Supreme de la Caracas privind interzicerea partidelor de opoziție la alegerile prezidențiale anticipate.

Administrația din Venezuela a convocat marți alegeri prezidențiale anticipate în care va candida și președintele în funcție, Nicolas Maduro, care speră să profite de dinamica electorală care îi este favorabilă și de disensiunile din cadrul opoziției.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/mauricio-macri-argentina-nu-va-recunoaste-rezultatul-alegerilor-anticipate-din-venezuela-46437.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/mauricio-macri-argentina-nu-va-recunoaste-rezultatul-alegerilor-anticipate-din-venezuela-46437-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv