Liviu Dragnea a explicat că,. în mare, programul de guvernare rămâne neschimbat.

„Ne-am întâlnit cu toţi parlamentarii PSD şi ALDE pentru a discuta programul de mâine, pentru a discuta despre audierile în comisii, pentru ca premierul desemnat să aibă prima discuţie şi prezentare în faţa grupurilor parlamentare din coaliţie. A prezentat fiecare ministru, fiecare membru al Cabinetului propus pentru audierile de mâine. (…) Am stabilit cu colegii noştri ca miercuri să avem întâlnirea tradiţională a grupurilor parlamentare înainte de sesiunea care începe pe 1 februarie. (…) Programul de guvernare este cam acelaşi care a fost votat”, a firmat Dragnea.

„Este foarte bine să fie critic. Noi am avut o discuţie cu grupurile UDMR. S-a stabilit că mâine ei vor avea o întâlnire politică unde vor decide dacă susţin prin vot învestitura Guvernului sau nu. Sperăm să ne susţină”, a spus liderul PSD.

În legătură cu o posibilă întoarcere a lui Sevil Shhaideh la Guvern, Dragnea a ținut să menționeze că acest lucru nu se va întâmpla: „Răspunsul este nu”.

Întrebat dacă fostul premier Mihai Tudose va primi o funcție în Camera deputaților, liderul PSD a răspuns: „Nu știu. Asta vom hotărî în grupul parlamentar de la Camera Deputaţilor miercuri. Din câte ştiu eu, nu s-a discutat despre asta”.

Președintele Camerei a afirmat că ministrul propus pentru Finanțe va face modificările pe care le consideră necesare, în limitele legii.

„Eugen Teodorovici, ca orice ministru din Cabinet, are mână liberă atât cât îi permit Constituţia şi Legea de organizare a Guvernului. Decizia finală o ia tot timpul prim-ministrul şi, dacă sunt decizii care ţin de politicile publice asumate în program prin coaliţia de guvernare, trebuie să fie şi decizia în coaliţia de guvernare. Noi am avut discuţii cu fiecare ministru şi fiecare are mână liberă să propună şi să argumenteze. Orice propunere care este benefică va avea susţinere”.

Liviu Dragnea a condamnat unele atacuri ale presei la adresa premierului desemnat, Viorica Dăncilă, spunând că este vorba de răstălmăciri.

„Nu există aşa ceva. Acolo a fost o răstălmăcire, cum puteţi să spuneţi că Viorica Dăncilă nu ştie că Iranul nu este în UE? Era o enumerare a unor state care sunt în UE – stratele din UE şi …”, a menționat el.

Legat de confuzia pe care liderul PSD a avut-o în privința prenumelui lui Neagu Djuvara, Dragnea a informat presa că eroarea nu îi aparține.

„Eu nu l-am confundat, am făcut o greşeală că am avut încredere în cineva să-mi posteze. Am scris textul, l-am transmis, după care mi-a răspuns, după câteva minute, că a făcut o greşeală. Cine a făcut o greşeală nu mai este. Am mai păţit din astea şi încet-încet cei care le fac dispar”, a spus liderul PSD.

Întrebat ce părere are că Radu Oprea, ministru desemnat pentru mediul de afaceri, este trimis în judecată din ianuarie 2016 pentru evaziune fiscală, Dragnea a susţinut că astfel de informaţii sunt “lucruri neadevărate”. “Serios? Când? Păi nu s-a întors dosarul la Parchet, dosar făcut de domnul Portocală? Sunt supărat când se supun lucruri neadevărate, nu e trimis în judecată”, a afirmat preşedintele Camerei Deputaţilor.  

Sursa: AGERPRES

Tag-uri:
Dragnea, Shhaideh, Tudose, guvern PSD, Viorica Dancila

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1573.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1573-300x37.pngrootstireaActualitate/Esential
Liviu Dragnea a explicat că,. în mare, programul de guvernare rămâne neschimbat.„Ne-am întâlnit cu toţi parlamentarii PSD şi ALDE pentru a discuta programul de mâine, pentru a discuta despre audierile în comisii, pentru ca premierul desemnat să aibă prima discuţie şi prezentare în faţa grupurilor parlamentare din coaliţie. A...

Preluat de la EVZ