Ingvar Kamprad, fondatorul Ikea, lider mondial în comercializarea de mobilier și decorațiuni interioare, a murit la vârsta de 91 de ani, a anunțat, astăzi, filiala suedeză a grupului, pe contul său de Twitter, transmite AFP.

“Ingvar Kamprad a murit în liniște, în locuința sa din Småland (sudul Suediei). S-a născut în 1926, în Småland și a fondat Ikea la vârsta de 91 ani”, a scris grupul Ikea Suedia.

Grupul are, în prezent, aproximativ 190.000 de angajați în toată lumea și generează o cifră de afaceri anuală de 38 de miliarde de euro.

“Era un antreprenor unic, ce a avut o mare influență pentru economia suedeză”, a declarat premierul Stefan Löfvén, pentru agenția de presă TT.

“A fost și o sursă de inspirație, cu o mare forță de angajament la nivel internațional și în Suedia”, a mai spus acesta.

Fiul unor țărani, Kamprad a devenit una dintre cele mai bogate persoane din lume datorită unei simple promisiuni în care au crezut milioane de consumatori: “O casă de vis la un preț de vis”.

A locuit în Suedia între anii 1977 și 2014, când s-a retras de la conducerea companiei, lăsând locul celor trei fii ai săi.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/fondatorul-companiei-ikea-a-murit-46438.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/fondatorul-companiei-ikea-a-murit-46438-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv