Reuniunea tradiţională a grupurilor parlamentare PSD, înainte de începerea sesiunii Legislativului din luna februarie, va avea loc miercuri, după cum a stabilit conducerea social-democraţilor, și a anunțat Dragnea.

„Ne-am întâlnit cu toţi parlamentarii PSD şi ALDE pentru a discuta programul de mâine, pentru a discuta despre audierile în comisii, pentru ca premierul desemnat să aibă prima discuţie şi prezentare în faţa grupurilor parlamentare din coaliţie. A prezentat fiecare ministru, fiecare membru al Cabinetului propus pentru audierile de mâine. (…) Am stabilit cu colegii noştri ca miercuri să avem întâlnirea tradiţională a grupurilor parlamentare înainte de sesiunea care începe pe 1 februarie. (…) Programul de guvernare este cam acelaşi care a fost votat”, a declarat Dragnea, la Palatul Parlamentului.

Întrebat de jurnaliști dacă Sevil Shhaideh se întoarce în Guvern ca secretar general, liderul PSD a negat: „Răspunsul este nu”. 

Nici despre Mihai Tudose liderul social-democraților nu a dat un răspuns lămuritor. „Nu ştiu (dacă va primi o funcţie la Cameră – n.r.). Asta vom hotărî în grupul parlamentar de la Camera Deputaţilor miercuri. Din câte ştiu eu, nu s-a discutat despre asta”.

De asemenea, Dragnea a mai susținut că Eugen Teodorovici va avea mână liberă să facă modificări, în limitele prevederilor legale.

„Eugen Teodorovici, ca orice ministru din Cabinet, are mână liberă atât cât îi permit Constituţia şi Legea de organizare a Guvernului. Decizia finală o ia tot timpul prim-ministrul şi, dacă sunt decizii care ţin de politicile publice asumate în program prin coaliţia de guvernare, trebuie să fie şi decizia în coaliţia de guvernare. Noi am avut discuţii cu fiecare ministru şi fiecare are mână liberă să propună şi să argumenteze. Orice propunere care este benefică va avea susţinere”, a afirmat preşedintele PSD. 


În același context, șeful PSD a mai menționat că presa a răstălmăcit unele declaraţii ale premierului desemnat, Viorica Dăncilă.

„Nu există aşa ceva. Acolo a fost o răstălmăcire, cum puteţi să spuneţi că Viorica Dăncilă nu ştie că Iranul nu este în UE? Era o enumerare a unor state care sunt în UE – stratele din UE şi …”, a subliniat Dragnea.

Tag-uri:
Dragnea, Shhaideh, Palatul Victoria

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1574.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1574-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Reuniunea tradiţională a grupurilor parlamentare PSD, înainte de începerea sesiunii Legislativului din luna februarie, va avea loc miercuri, după cum a stabilit conducerea social-democraţilor, și a anunțat Dragnea.„Ne-am întâlnit cu toţi parlamentarii PSD şi ALDE pentru a discuta programul de mâine, pentru a discuta despre audierile în comisii, pentru...

Preluat de la EVZ