Helena Corogodă era, la 30 de ani, o scriitoare publicată şi premiată. Masterandă cu bursă la Litere, la Iaşi, fata locuia cu chirie într-un apartament din centrul oraşului, acolo unde poliţiştii au găsit-o fără suflare, pe 24 ianuarie, spânzurată cu o eşarfă de ţeava de gaz din bucătărie. Prietenul ei, scriitor în Bucureşti, vorbise cu ea la telefon cu o seară înainte, iar a doua zi, când a sunat-o iarăşi, nu a mai răspuns, informează Obiectiv de Suceava.

Tânărul a sunat la 112 în jurul orei 12.15 şi a anunţat că iubita lui nu mai răspunde la telefon şi îşi făcea griji privitor la fată, în baza unor discuţii avute cu aceasta în seara precedentă. El le-a spus autorităţilor că în seara dinainte ar fi vorbit cu ea la telefon şi era bine, însă a doua zi dimineaţă nu a mai răspuns apelurilor telefonice repetate. Un echipaj de pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) s-a deplasat la blocul respectiv şi a găsit uşa încuiată pe interior. Pentru că nu au putut sparge uşa, pompierii au mers în spatele blocului şi au spart o fereastră pentru a intra în apartament, mai scrie sursa menționată.

Potrivit informațiilor anchetatorilor, tânăra s-ar fi sinucis în noaptea respectivă sau în cursul dimineţii de 24 ­ianu­­arie. Motivul sinuciderii este un mister, iar poliţiştii au precizat că a fost deschis un dosar de moarte suspectă, conform procedurii în astfel de cazuri, însă mai spun că nu au dubii în privinţa sinuciderii ei.

Tag-uri:
doliu, scriitoare, scriitoare tanara, scriitoare spanzurata, iasi

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1560.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1560-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Helena Corogodă era, la 30 de ani, o scriitoare publicată şi premiată. Masterandă cu bursă la Litere, la Iaşi, fata locuia cu chirie într-un apartament din centrul oraşului, acolo unde poliţiştii au găsit-o fără suflare, pe 24 ianuarie, spânzurată cu o eşarfă de ţeava de gaz din bucătărie. Prietenul...

Preluat de la EVZ