„În 1968 m-am îmbătat. Dacă mă gândesc… şi acum mi-e rău…”, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea, la finalul întâlnirii Coaliției de la Palatul Parlamentului. 

Declarația lui Daea venea ca replică la afirmațiile președintelui UDMR, Kelemen Hunor, care i-a rugat pe colegii săi să citească programul de guvernare, pentru a-și face o părere despre acesta.

„A citit careva planul de guvernare? Ştiu că Balint l-a citit şi mi-a spus că arată de parcă ar fi scris în Ministerul Agriculturii, printre două beri. Se va decide săptămâna viitoare referitor la acest plan de guvernare şi ar fi foarte bine dacă v-aţi exprima şi voi părerea. Eu aş fi foarte bucuros ca mâine dimineaţă să citiţi acest program de guvernare şi să ne spuneţi ideile voastre până luni dimineaţa. Avem şi noi idei referitoare la perioada următoare pe care vrem să le prezentăm”, a spus KelemenHunor, la o reuniune a tineretului maghiar.

Reamintim că aceste critici ale lui Kelemen vin în contextul în care, săptămâna trecută, s-a vorbit despre un nou protocol între PSD și ALDE, pe de o parte, și UDMR, de cealaltă parte. Formațiunea politică a maghiarilor s-a manifestat destul de rezervat și în legătură cu propunerea Vioricăi Dăncilă pentru funcția de șef al Executivului, declarând după consultările de la Cotroceni că „nu o cunosc”.

Printre dorințele formațiunii maghiarilor s-au numărat eliminarea din Cabinet a ministrului Muncii, Olguța Vasilescu – care însă a rămas și în noua formulă, consacrarea zilei de 15 martie ca sărbătoare a maghiarilor din România, înfiinţarea Liceului Teologic Romano-Catolic la Târgu Mureş, prelungirea termenelor pentru restituirea imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România și extinderea folosirii limbii materne în administrația publică locală.

UDMR a mai dorit menținerea prezenței reprezentantaților maghiari în eșaloanele inferioare ale guvernării, la nivel de secretari de stat, și susținerea pentru „autonomia teritorială a Ținutului Secuiesc”, care trebuie „să se concretizeze ca o regiune autonomă în limitele sale istorice”.

Pe de altă parte, ministrul Agriculturii, Petre Daea, este notoriu pentru declarațiile sale ciudate sau neinspirate. Cea mai recentă „perlă” a ministrului a fost declarația de după moartea senatorului UDMR Verestoy Attila. „Efemeritatea existenţială ne îndeamnă la respect şi preţuire. L-am respectat! Vestea tristă îmi porneşte lacrima despărţirii, în semn de regret pentru cel ce a fost Verestoy Attila, coleg în Parlamentul României. Condoleanţe familiei. Dumnezeu să îl odihnească!”, a spus ministrul Agriculturii.

Dar cele mai multe declarații amuzante au fost cele legate de ovine:

„Oaia este o statuie vie”.

„Frunze are toată lumea, dar oi ca în România nu”.

„Lângă oaie gasești o frunză, lângă frunză nu poți să gaseșți o oaie”.

„Eu nu sunt producator de vorbe, eu sunt producator de fapte”.

Tag-uri:
daea, betia, program, guvernare

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1571.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1571-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialPolitica
„În 1968 m-am îmbătat. Dacă mă gândesc... şi acum mi-e rău...”, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea, la finalul întâlnirii Coaliției de la Palatul Parlamentului. Declarația lui Daea venea ca replică la afirmațiile președintelui UDMR, Kelemen Hunor, care i-a rugat pe colegii săi să citească programul de guvernare, pentru a-și...

Preluat de la EVZ