Semnat în 2015, contractul a fost suspendat  aproape un an potrivit unui raport al Curții de Conturi ce a ajuns și în atenția DNA. Compania de Drumuri nu a putut justifica de ce e nevoie de refacerea studiilor pentru cea mai complicată autostradă pe care o va avea România: noi normative, noi reglementări, studio geotehnic mai cuprinzător față de ce a fost realizat în trecut și, din această cauză, contractual a fost pus „în așteptare”, informează Botoșăneanul.ro.

Din păcate, odată reziliat, totul trebuie luat de la zero.

„Prin această decizie catastrofală, la 159 de ani de la Mica Unire, în anul Centenarului Marii Uniri, CNAIR condamnă Moldova la subdezvoltare și izolare. Această reziliere amână cu ani de zile implementarea autostrăzii, iar lansarea unor licitații de proiectare și execuție pe studiile din 2010 nu ar face decât să pună cruce Autostrăzii A8” ,susține Asociația Pro Infrastructură, potrivit sursei citate. 

„Reamintesc că acest contract era perfect valabil, avea finanțare europeană și putea începe în orice moment, aștepta doar ordinul de la CNAIR. Pe parcursul anului 2017, ministrii Transporturilor și directorul CNAIR au răspuns în repetate rânduri că este iminentă această începere a contractului. În fapt, au fost numai minciuni: azi contractul se reziliază pentru că „este suspendat de mai mult de 12 luni”. Asta, în condițiile în care același CNAIR l-a suspendat”, este de părere Cătălin Drula, deputat USR, membru în Comisia de Transporturi din Camera Deputaților, conform Botoșăneanul.ro.

Tag-uri:
bataie de joc, autostrada, autostrada moldova, proiect anulat

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1556.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1556-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialEconomie
Semnat în 2015, contractul a fost suspendat  aproape un an potrivit unui raport al Curții de Conturi ce a ajuns și în atenția DNA. Compania de Drumuri nu a putut justifica de ce e nevoie de refacerea studiilor pentru cea mai complicată autostradă pe care o va avea România:...

Preluat de la EVZ