Oamenii de știință au reevaluat riscul care planează asupra umanității, pe fondul îngrijorărilor tot mai mari privind armele nucleare și schimbarea climatică.

Astfel, Bulletin of the Atomic Scientists (BAS), organizația care evaluează progresul ştiinţific și riscurile care planează asupra umanității, au dezvăluit care este ora la care ne aflăm în prezent față de momentul zero al Apocalipsei, arătând că orologiul ipotetic a ajuns la doar două minute de „miezul nopții”, potrivit Agerpres.ro.

Noua „oră” a fost stabilită de Comitetul pentru ştiinţă şi securitate al BAS, care se reunesc de două ori pe an pentru a discuta despre evenimentele de importanță globală și care ar putea afecta Ceasul Apocalipsei. Decizia de schimbare a „orei” de pe așa numitul “Doomsday Clock” este luată în urma unor consultări cu alți colegi și cu Consiliul sponsorilor BAS, care include 15 laureați ai premiului Nobel.

Limbile ceasului nu s-au mai apropiat atât de mult de miezul nopții din 1953, în urma testelor bombei cu hidrogen efectuate de SUA și URSS, care a determinat atunci o cursă a înarmării nucleare. 

Tag-uri:
apocalipsa, ceasul, stiinta, umanitate

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1596.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1596-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Oamenii de știință au reevaluat riscul care planează asupra umanității, pe fondul îngrijorărilor tot mai mari privind armele nucleare și schimbarea climatică.Astfel, Bulletin of the Atomic Scientists (BAS), organizația care evaluează progresul ştiinţific și riscurile care planează asupra umanității, au dezvăluit care este ora la care ne aflăm în...

Preluat de la EVZ