Bill Gates își dorește un „amestec” între rasele Holstein-Friesian, comune Marii Britanii, și vacile Africane, potrivit The Sun. Acestea din urmă au nevoie de mai puțină mâncare și rezistă mult mai bine în fața căldurii, dar produc doar 2 litri de lapte pe zi, în timp ce verișoarele lor britanice pot produce și 23 de litri.

Încă nu este clar cum s-ar produce încrucișarea între specii, dar unele ipoteze avansate includ inseminarea artificială.

„Creșterea animalelor este magică. Poți vinde produsul și asta înseamnă bani pentru taxele de la școală. Poți păstra produsul și asta înseamnă diversificarea dietei.

Pentru mai mult de un miliard de oameni care trăiesc în cele mai sărace țări, agricultura și creșterea animalelor reprezintă salvarea de la sărăcie

Știința și cercetarea condusă de mințile mărețe de aici din Edinburgh fac pași imenși în ameliorarea vieții și a productivității animalelor de curte”, a spus creatorul Microsoft.

Cercetarea, la care Gates contribuie cu aproximativ 33 de milioane de euro, are printre obiective și crearea vaccinurilor care să salveze bovinele lovite de boli tropicale, dar și dezvoltarea unor soluții pentru a crește rezistența culturilor agricole.

„Impactul obținut pentru fiecare dolar cheltuit este foarte mare în zona asta. Ai putea avea o vacă de patru ori mai productivă cu aceeași rată de supraviețuire. Am putea justifica asta (proiectul – n.r.) pe baze economice sau de sănătate, dar le obținem pe amândouă”, a mai declarat filantropul.

Creatorul Microsoft este cunoscut pentru acțiunile sale altruiste care au ca scop reducerea sărăciei din lume.

Tag-uri:
Gates, filantropie, proiect bill gates, Edinburgh, vaci

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1530.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1530-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Bill Gates își dorește un „amestec” între rasele Holstein-Friesian, comune Marii Britanii, și vacile Africane, potrivit The Sun. Acestea din urmă au nevoie de mai puțină mâncare și rezistă mult mai bine în fața căldurii, dar produc doar 2 litri de lapte pe zi, în timp ce verișoarele lor...

Preluat de la EVZ