Agentul Alin Ioan Onica a fost arestat de Tribunalul Sălaj pentru tentativă de omor asupra agentului Mircea Gaidoș. Cei doi erau colegi la Biroul de Ordine Publică din cadrul Poliției orașului Șimleul Silvaniei.

Fapta a avut loc, în data de 16 ianuarie 2018, după ședința de bilanț de la Poliția Șimleul Silvaniei. Cei doi au participat la o petrecerea de rigoare dar au sfârșit unul în arestul Poliției Sălaj iar altul, în comă, la un spital de chirurgie din Cluj Napoca, cu toate coastele rupte. Agentul arestat pentru tentativă de omor a susținut că a băut trei litri de vin la petrecerea care a avut loc la Cabana Brădet, iar pe fondul unui conflict spontan pe care l-a avut cu agentul Gaidoș, l-a luat pe acesta la ”omor”. ”Agresiunea a avut loc într-o zonă izolată pe un teren proprietatea martorilor, care auzind strigătele de disperare, însă tocmai datorită acestor strigăte aceştia au preferat să stea în casă şi să nu intervină între cei doi, au anunţat organele de poliţie şi abia atunci inculpatul a încetat să exercite acte de violenţă asupra persoanei vătămate.  Din depoziţiile martorilor, reiese faptul că inculpatul îi aplica victimei lovituri cu piciorul de sus în jos, iar persoana vătămată nu riposta deloc, ci doar se văita”, spun procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj.

Lista cu leziunile suferite de agentul Gaidoș este una lungă: tumefacţii la nivelul capului, fractura oaselor proprii nazale, fractura piramidei nazale,  fractura peretelui postero-lateral sinus maxilar drept şi fractura unghiului mandibular bilateral cu deplasare pe stânga. ”Totodată, în zona toracică, s-au constatat fracturi costale multiple cu deplasare, fracturi arcuri costale cu deplasare şi încălecare,  hemitorace drept dar şi fracturi la nivelul hemitoracelui stâng. S-a evidenţiat pneumotorace drept în cantitate mare circumferenţial, or, termenul de pneumotorace semnifică pătrunderea aerului în cavitatea pleurală în urma unei plăgi penetrante în această cavitate sau a unei perforaţii a plămânului de către un proces patologic”, au concluzionat medicii legiști. Din cauza acestui diagnostic de pneumotorax, mai precis perfoarea plămânului, viața agentului Gaidoș a fost pusă în pericol.

Vrea expertiză psihiatrică

Agentul Alin Ioan Onica a spus, înf fața judecătorului că nu își poate aduce aminte nimic din cele întâmplate, doar că momentul plecării de la pensiunea Brădet. Polițistul mai spune că nu i s-a mai întâmplat niciodată să i se ”rupă filmul” și că nu a fost niciodată agresiv pe fondul consumului de alcool.

Avocatul lui Onica a precizat că ”polițistul a comis fapta pe fondul consumului de alcool şi pe fondul a ceva psihologic”.

L-a bătut timp de o oră

Martorii audiați, anume două persoane care au sunat la 112, și au anunțat fapta, susțin că agresorul era dezbrăcat la bustul gol și îi aplica lovituri dure colegului său. ”De o oră îl bate”, le-a spus polițiștilor, femeia care a sunat la 112 și a cerut intervenția acestora.

Polițiștii care au mers la fața locului au declarat că cei agresorul era atât de beat încât și-a recunoscut victima doar la spital.

În acest dosar, o parte din anchetăa fost preluată de procurorii DIICOT Sălaj deoarece ar fi fost găsite urme de substanțe interzise în probele de sânge recoltate de la agentul Mircea Gaidoș. Mai mult, acasă la Onica ar fi fost găsite alte substanțe, despre care procurorii DIICOT cred că ar fi droguri.

Tag-uri:
Simleul Silvaniei, Salaj, Onica Ioan Alin, Mircea Gaidos

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1513.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1513-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Agentul Alin Ioan Onica a fost arestat de Tribunalul Sălaj pentru tentativă de omor asupra agentului Mircea Gaidoș. Cei doi erau colegi la Biroul de Ordine Publică din cadrul Poliției orașului Șimleul Silvaniei. Fapta a avut loc, în data de 16 ianuarie 2018, după ședința de bilanț de la Poliția...

Preluat de la EVZ