Performanța incredibilă a sportivului Ion Lazarenco Tiron a fost prezentată de către Denis Roșca, autorul Cății de Aur a Basarabiei și a Republicii Moldova.

Ion Lazarenco Tiron este unul din opt oameni care au reușit să învingă strâmtorile oacenelor lumii. Performanța sa este una cu totul excepțională, doar un om la un miliard a reușit acest lucru.

„E al optulea om ce a înotat cele șapte strâmtori. El face istorie. Despre el se va vorbi pe toate continentele. El le-a trecut pe toate din prima încercare!”.

Ion Lazarenco Tiron a parcurs Gibraltarul (2014), Canalul Mânecii (2014), Canalul de Nord (2015), Canalul Catalina (2016), Canalul Molokai (2016) și Canalul Tsugaru (2017), iar astăzi a parcurs cu bine strâmtoarea Cook, situată între Insulele de Nord şi de Sud din Noua Zeelandă, potrivit Realitatea.md.

În anul 2013, înotătorul amator a trecut în înot râul Nistru, o distanță de 240 de km în 8 zile, în scop caritabil, pentru a aduna bani copiilor orfani și sportivilor săraci din Moldova.

Tag-uri:
sportivul, oceane, stramtori, moldovean

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1529.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1529-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Performanța incredibilă a sportivului Ion Lazarenco Tiron a fost prezentată de către Denis Roșca, autorul Cății de Aur a Basarabiei și a Republicii Moldova.Ion Lazarenco Tiron este unul din opt oameni care au reușit să învingă strâmtorile oacenelor lumii. Performanța sa este una cu totul excepțională, doar un om...

Preluat de la EVZ