Femeia i-a adus acuzații grave la vremea respectivă lui Burns Strider, consilierul în materie de religie al campaniei lui Hillary Clinton. Strider ar fi atins-o indecent, i-ar fi sărutat fruntea și i-ar fi trimis mai multe e-mailuri cu conținut sugestiv, spun două surse din interiorul campaniei, conform CNN.

În urma acuzațiilor, șeful de campanie, Patti Solis Doyle, și alți consilieri importanți i-au cerut lui Clinton demiterea lui Strider, însă aceasta a refuzat, păstrându-l pentru tot restul campaniei pentru nominalizarea din partea Partidului Democrat.

Una din surse a declarat că Hillary Clinton a spus foarte clar că „ar trebui să explorăm alte opțiuni” în afara demiterii consilierului. „Eu eram sigur că (Strider – n.r.) ar fi trebuit să fie concediat”, a adăugat sursa citată.

Într-un mesaj de vineri distribuit pe Twitter de fostul secretar de stat, Clinton clarifica faptul că era conștientă de acuzațiile aduse și a luat măsuri în acest sens, în urma apariției articolului New York Times care relata incidentul.

„Un articol a apărut astăzi despre ceva ce s-a întâmplat în 2008. Am fost consternată când s-a întâmplat, dar am fost însuflețită de faptul că tânăra a ieșit în față și a fost ascultată, iar grijile ei au fost luate în serios și adresate corespunzător. Am sunat-o astăzi să îi spun ce mândră sunt de ea și să mă asigur că știe ceea ce ar trebui toate femeile să știe: merităm să fim ascultate”, a scris Clinton.

În fapt, femeia a fost mutată din biroul în care lucra și Strider, iar consilierului i s-a reținut salariul pe câteva săptămâni, i-a fost schimbat titlul și i s-a cerut să urmeze un curs despre hărțuirea sexuală.

Strider și-a petrecut o mare parte din carieră în apropierea lui Clinton, dezvoltând o relație personală cu fostul secretar de stat în timpul campaniei prezidențiale a acesteia din 2008. La acea vreme, consilierul îi trimitea paragrafe din Scripturi. Ulterior, în vederea pregătirii campaniei din 2016 a lui Clinton, Strider a lucrat în grupul Correct the Record, care trebuia să respingă afirmații despre fosta senatoare.

Strider a fost concediat din grup tot în urma unor acuzații de hărțuire sexuală, după ce mai multe femei din personal au pretins că acesta le-a agresat în persoană sau prin e-mail.

Tag-uri:
Clinton, Strider, hartuire sexuala, metoo, campanie Clinton

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1520.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1520-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Femeia i-a adus acuzații grave la vremea respectivă lui Burns Strider, consilierul în materie de religie al campaniei lui Hillary Clinton. Strider ar fi atins-o indecent, i-ar fi sărutat fruntea și i-ar fi trimis mai multe e-mailuri cu conținut sugestiv, spun două surse din interiorul campaniei, conform CNN.În urma...

Preluat de la EVZ