„Buuuun, deci am stabilit că după ce pesede a promis redeschideri de școli au închis 633 de unități. E și mai nasol cu profesorii. Acolo e dezastru: după 6 ani de pesede avem 12.000 de posturi mai puțin. Din care 9500 personal de predare mai puțin (6160 de titulari mai puțin). Avem însă mai mulți pensionari: 2000 de pensionari în plus. Și aici ați luat țeapă dragi votanți pesede. Repetați după mine: ”Minciunescu și pesede au închis 633 de școli și au dat afară 12.000 de oameni, iar la schimb au adus pensionari. Dar eu sunt fericit pentru că Viorica”, a scris Funeriu pe Facebook. 

Reamintim că Sindicatelor Libere din Învăţământ a atras atenția că mai multe şcoli riscă să fie închise din cauza costului standard per elev, calculat greşit, fără să se ţină cont de realitatea existentă în unităţile de învăţământ. 

Conform unui comunicat al FSLI, mai multe şcoli sunt somate în această perioadă de conducerile inspectoratelor şcolare, precum şi de Ministerul Educaţiei Naţionale, să ia măsuri care se impun pentru a se încadra în cheltuielile de personal aprobate prin Legea bugetului de stat pentru anul 2018.

„Aceste cheltuieli sunt stabilite în funcţie de costul standard per elev/preşcolar, care, în multe situaţii, este calculat fără să se ţină cont de realitatea existentă în unităţile de învăţământ. FSLI cere urgent regândirea modului de calcul al acestui cost standard”, se spune în comunicat.

De asemenea, FSLI contestă modul în care este aplicat costul standard per elev, în funcţie de care sunt alocaţi banii pentru salariile angajaţilor din educaţie.

Tag-uri:
funeriu, daniel funeriu, atac, psd, scoli inchise, profesori, pensionari

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1511.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1511-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialPolitica
„Buuuun, deci am stabilit că după ce pesede a promis redeschideri de școli au închis 633 de unități. E și mai nasol cu profesorii. Acolo e dezastru: după 6 ani de pesede avem 12.000 de posturi mai puțin. Din care 9500 personal de predare mai puțin (6160 de titulari...

Preluat de la EVZ