Marșul celor peste 14.000 de protestatari kurzi din Germania a fost oprit de poliție şi dispersat după ce „mai mulţi participanţi au arătat drapele cu efigia” liderului istoric al PKK, Abdullah Ocalan, drapele şi alte simboluri ale organizaţiei, a declarat un purtător de cuvânt al forțelor de ordine pentru AFP.

În urma acțiunii, două persoane au fost arestate, a adăugat acesta.  

Protestul a fost organizat la apelul unei organizaţii kurde, Nav-Dem, pe care serviciul de informaţii interne al Germaniei o consideră apropiată de PKK.

Unii manifestanţi au agitat pancarte erau scrise mesaje precum „Libertate pentru Kurdistan!” sau „Ruşine ţie, Europa!”.

Turcia a lansat o ofensivă în enclava Afrin, în nord-vestul Siriei, împotriva Unităţilor de Protecţie a Poporului (YPG), o miliţie kurdă considerată teroristă de Ankara, dar sprijinită de Washington în cadrul coaliţiei împotriva organizaţiei Stat Islamic.

Banderolele afișate în mijlocul mulțimii afișau mesaje și mai clare: „La Afrin, YPG ne apără libertatea”, „Libertate pentru Afrin” sau „Erdogan dictator”.

Guvernul de la Berlin încearcă să evite stârnirea unui conflict turco-kurd pe teritoriul său, unde trăiesc circa un milion de kurzi şi 3 milioane de cetăţeni de origine turcă.

Pentru a ţine sub control manifestaţia de la Koln au fost mobilizaţi 2.000 de poliţişti.

Şeful diplomaţiei germane, Sigmar Gabriel, a cerut în această săptămână regimul de la Ankara să oprească ofensiva militară. Demnitarul a anunţat îngheţarea unei livrări care viza modernizarea tancurilor de fabricaţie germană Leopard, folosite de Turcia în nordul Siriei.

Sursa: AGERPRES

Tag-uri:
Germania, kurzi, turcia, erdogan, kurdistan, proteste germania, Koln

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1523.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1523-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Marșul celor peste 14.000 de protestatari kurzi din Germania a fost oprit de poliție şi dispersat după ce „mai mulţi participanţi au arătat drapele cu efigia” liderului istoric al PKK, Abdullah Ocalan, drapele şi alte simboluri ale organizaţiei, a declarat un purtător de cuvânt al forțelor de ordine pentru...

Preluat de la EVZ