În urma Rezoluţiei Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite 61/255 adoptată la 26 ianuarie 2007 ziua de 27 ianuarie a devenit zi internaţională de comemorare a victimelor Holocaustului. În textul rezoluţiei scrie negru pe alb că orice negare a fenomenului cunoscut sub denumirea de Hololocaust este de neacceptat.

În plus, toate statele membre sunt sfătuite să respingă fără rezerve negarea Holocaustului. Potrivit ONU, tema scoate în evidenţă dimensiunea universală a Holocaustului şi încurajează educaţia privind această tragedie, astfel încât generaţiile viitoare să respingă cu fermitate toate formele de rasism, violenţă şi antisemitism.

Manifestările organizate în vederea comemorării victimelor Holocaustului se desfăşoară în 2018 sub genericul “Rememorarea Holocaustului şi educaţia: responsabilitatea noastră comună”.

Programul pentru Holocaust şi Programul Outreach, implementate de ONU, programe în cadrul cărora tinerii sunt educaţi şi informaţi despre Holocaust, în colaborare cu Muzeul Holocaustului din Houston au realizat un set de 14 postere în cadrul expoziţiei “The Butterfly Project: Remembering the Children of the Holocaust” pentru afişarea pe reţeaua globală a centrelor de informare ale Naţiunilor Unite.

Manifestările organizate în vederea comemorării victimelor Holocaustului se desfăşoară în 2018 sub genericul “Rememorarea Holocaustului şi educaţia: responsabilitatea noastră comună”. Expoziţia scoate în evidenţă impactul Holocaustului asupra copiilor şi prezintă o iniţiativă educaţională numită “The Butterfly Project” dezvoltată de Muzeul Holocaustului din Houston. Afişele vor fi disponibile în toate cele şase limbi oficiale ale ONU.

Cu un an în urmă, pe 23 ianuarie, Misiunea Permanentă a României a lansat, la sediul ONU, expoziţia fotografică intitulată “Educaţie şi Memorie. Holocaustul din România”, realizată în colaborare cu Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România “Elie Wiesel”.

Vernisajul expoziţiei a deschis seria de activităţi de comemorare a Zilei internaţionale a Holocaustului organizate la sediul ONU, în perioada 23-27 ianuarie 2017, şi având ca temă “Holocaust Remembrance: Educating for a Better Future “. Expoziţia “Educaţie şi Memorie. Holocaustul din România” includea o scurtă istorie a Holocaustului din România, cu marcarea pogromului de la Iaşi, din 1941, precum şi istoriile personale curajoase ale unor români desemnaţi “Drepţi între Popoare”, pentru sprijinul oferit comunităţii evreieşti în acea perioadă întunecată a istoriei contemporane

Tag-uri:
ianuarie, yiua, internationala, Holocaustului

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1481.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1481-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialSocial
În urma Rezoluţiei Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite 61/255 adoptată la 26 ianuarie 2007 ziua de 27 ianuarie a devenit zi internaţională de comemorare a victimelor Holocaustului. În textul rezoluţiei scrie negru pe alb că orice negare a fenomenului cunoscut sub denumirea de Hololocaust este de neacceptat.În plus,...

Preluat de la EVZ