Cei care îl acuză pe Cozmin Gușă că își sprijină fiul printr-o serie de acțiuni nesportive sunt un judokan talentat – Tudor Băldean și antrenorul acestuia, Vasile Bodea.

Fără voia sa, cel învinuit este Andrei Gușă, fiul fostului analist politic Cozmin Gușă.

“Am aflat singur că nu voi participa la Mondialele din octombrie. Am văzut lista de înscrieri, pe care apărea Andrei Gușă, nu și eu. Și atunci i-am întrebat pe antrenori de ce merg alții înaintea mea, cu toate că sunt campionul național la zi și cu un ranking mondial la juniori/tineret care-mi dădea dreptul să fiu la turneul de la Zagreb.

Florin Bercean și Geanina Andreica mi-au spus că nu merit și să nu mai am pretenții, că n-am făcut nimic la turneele externe. Numai că, la Europene, și eu și Gușă ieșiserăm amândoi din primul tur! Dacă nu duceau pe nimeni la Mondiale, nu era nimic de discutat, dar dacă participi cu doi oameni, meritam să fiu pe listă. Îmi câștigasem acest drept prin muncă, în competiții interne și internaționale. Mi-au zis însă că sunt indisciplinat și m-au dat afară din hotelul lotului de la Cluj!

Dezamăgit de selecția pe care n-am înțeles-o, n-am vrut să mai trag la naționalele pe echipe de la Cluj. Și d-asta au zis că sunt indisciplinat! Știu că Gușă și-a plătit singur participarea la Mondiale, dar pe mine m-a întrebat cineva dacă aș vrea să-mi achit deplasarea? Până la urmă, au fost Gușă și Ciolan, un băiat care se pregătește în Italia. Clasamentul mondial arăta așa: Ciolan cam pe locul 40, eu în jurul poziției 60, iar Gușă dincolo de locul 120! Așa că, după valoare și rezultate, federația trebuia să ne trimită pe mine și pe Ciolan la competiție. Eu făcusem puncte și la două Cupe Europene în Italia și Germania, unde am terminat pe locul 7 din vreo 50 de participanți. La Berlin, cel puțin, a fost un concurs tare!

Doar la Mondiale s-a întâmplat asta. În rest, n-am avut probleme. Dar adevărul e că, pe la concursurile interne, de câte ori domnul Cozmin Gușă e în sală, fiul său are parte de arbitraje lejere. Tatăl său stă pe lângă masa secretariatului, iar asta are o influență indirectă asupra arbitrilor. Nu le spune ce să dicteze, dar se simte în deciziile favorizante de la meciurile lui Andrei”, sunt declarațiile făcute de Tudor Băldean pentru gsp.ro

Antrenoarea Gianina Andreica admite că Gușă a fost ales “pentru că și-a asumat plata participării”, dar afirmă că “Tudor nu și-a plătit niciodată competițiile”

“Ce criteriu puteam alege când amândoi ieșiseră din primul tur la Europene? Nu îi puteam diferenția. Trebuia să facem cumva distincția. Andrei a venit și a spus că își plătește singur participarea, în timp ce lui Tudor îi plătisem noi totul, nu și le-a plătit niciodată. Când avem performanțe nu veniți să scrieți! În săptămâna Paștelui, când eram acolo eu și domnul Bercean, grație căruia se întâmplă numai bine în acest sport și din a cărui nebunie rezistăm și avem șanse la medalii la JO, Tudor nu a venit în cantonamentul din Poiana Brașov. Când noi am stat departe de familii. A contat”, a declarat Andreica pentru sursa menționată. 

Tag-uri:
gusa, judo, scandal, tudor, baldean, andrei gusa, cozmin gusa

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1442.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1442-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialSport
Cei care îl acuză pe Cozmin Gușă că își sprijină fiul printr-o serie de acțiuni nesportive sunt un judokan talentat – Tudor Băldean și antrenorul acestuia, Vasile Bodea.Fără voia sa, cel învinuit este Andrei Gușă, fiul fostului analist politic Cozmin Gușă.“Am aflat singur că nu voi participa la Mondialele...

Preluat de la EVZ