Un bărbat în vârstă de 49 de ani din orașul Berești, județul Galați, a murit de frig, el fiind găsit căzut pe stradă. În alte 2 cazuri de deces înregistrate de la începutul anului s-a stabilit că moartea a fost provocată de hipotermie.

Purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Galați, Ani Nistor, a declarat, astăzi, că un bărbat în vârstă de 49 de ani din orașul Berești a murit din cauza hipotermiei.

În alte două cazuri de deces înregistrate de la începutul anului s-a stabilit că moartea a fost provocată de hipotermie. Purtătorul de cuvânt al DSP Galați a spus că în toate cazurile decesul prin hipotermie generalizată a fost confirmat de Serviciul de Medicină Legală.

Bărbatul de 49 de ani din Berești a fost găsit căzut pe stradă, fiind un caz social, iar cei care l-au descoperit au solicitat o ambulanță. Bărbatul a fost preluat și transportat la spital, dar nu a mai putut fi salvat.

Un alt caz este al unui bărbat de 61 de ani din comuna gălățeană Umbărești, care a fost găsit mort pe un câmp, în condiții suspecte, fiind parțial dezbrăcat. În urma apelului la 112, un echipaj de ambulanță a ajuns în zonă, constatând că bărbatul era mort de mai mult timp și înghețat.

Un al treilea caz este al unui bărbat de 64 de ani din municipiul Galați, care a murit la Spitalul Județean, unde fusese adus, cu hipotermie.

”La Ambulanță am avut două cazuri, cel de-al treilea a fost preluat de SMURD. Pe 13 ianuarie, un bărbat de 64 de ani din Umbrărești a fost găsit mort pe câmp. Condițiile erau neclare, colegii de la Ambulanță care au intervenit au găsit victima în chiloți. Apoi în urmă cu trei zile, la Berești am avut un caz social, un bărbat de 49 de ani găsit pe stradă. ultimul este un bărbat găsit tot pe stradă, în orașul Galați, chiar lângă Spitalul Județean, pe acesta l-a preluat echipajul SMURD”, a declarat, pentru Mediafax, directorul Serviciului de Ambulanță Județean Galați, Mihai Polinschi.

Primăria Galați are un centru în care pot fi adăpostite peste o sută de persoane fără adăpost. În perioadele cu ger, polițiștii locali îi caută pe oamenii străzii pentru a-i conduce la adăpostul în care au cazare, masă caldă și dușuri.

Persoanele adunate de pe străzi de polițiști refuză, de obicei, internarea în centrul Primăriei, deoarece trebuie să respecte un regulament strict.

”Până acum oamenii legii au ridicat de pe străzile orașului Galați 18 persoane, acestea au ajuns la Centrul de Urgență pentru Persoane fără Adăpost, în atenția cadrelor medicale de la Spitalul de Urgență Sfântul Apostol Andrei sau la Spitalul de Psihiatrie Elisabeta Doamna, în timp ce 38 de persoane au refuzat sprijinul polițiștilor locali. Cei descoperiți de polițiști nu pot fi internați fără acordul lor la Centrul de Urgență pentru Persoane fără Adăpost. Dacă refuză, putem chema ambulanța, dacă starea de sănătate nu este bună”, a declarat, pentru purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Galați, Aurelia Bogatu Matei.

Centrul municipalității adăpostește cel mult 120 de persoane, iar cei de acolo primesc pe lângă un loc de dormit, mese calde și acces la dușuri și toalete. Conform legii, nimeni nu poate sta în adăpost mai mult de 90 de zile, dar perioada poate fi prelungită în situații excepționale, pe timpul sezonului rece.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/romania-un-barbat-a-murit-de-frig-este-cel-de-al-3-lea-caz-de-deces-din-cauza-hipotermiei-46375.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/romania-un-barbat-a-murit-de-frig-este-cel-de-al-3-lea-caz-de-deces-din-cauza-hipotermiei-46375-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv