Două cutremure cu magnitudinea de 3 și, respectiv, 2,9 grade pe scara Richter s-au produs în această dimineața, în județul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP). 

Primul seism, de 3 grade pe Richter, a fost înregistrat la ora locală 8:21, la adâncimea de 113 kilometri. Cel de-al doilea cutremur, cu magnitudinea de 2,9 grade pe Richter, a avut loc la ora 9:42 la adâncimea de 150 de kilometri.

În luna ianuarie, au avut loc 20 de cutremure cu magnitudinea între 2 și 3,1 grade pe scara Richter, cele mai multe în zona seismică Vrancea. 

Cel mai mare cutremur din 2017 a fost înregistrat pe 8 februarie, în județul Buzău, la ora 17:08, și a avut o magnitudine de 5 grade pe Richter, seismul fiind resimțit și la București. 

Cele mai puternice cutremure produse în România în ultimii 17 ani au fost înregistrate pe 30 și 31 mai 1990, magnitudinea acestora fiind de 6,9, respectiv 6,4 grade pe scara Richter. 

rootstireaActualitate/Esential
Două cutremure cu magnitudinea de 3 și, respectiv, 2,9 grade pe scara Richter s-au produs în această dimineața, în județul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP).  Primul seism, de 3 grade pe Richter, a fost înregistrat la ora locală 8:21, la adâncimea de...

Preluat de la romania ntv