La această oră, mai multe echipaje medicale intervin la școala din localitatea Sălciile, județul Prahova.  Autoritățile au fost anunțate mai mulți copii cu vârste de 10 și 11 ani li prezintă stări de vomă și dureri de cap. Există suspiciunea că elevii s-au intoxicat cu fum sau cu monoxid de carbon.

Ambulanțe de la Serviciul Județean Prahova și de la SMURD, dar și o autospecială pentru transportul victimelor multiple au fost trimise de urgență, vineri, la școala din comuna Sălciile, după ce mai multor copii li s-a  făcut rău. Conform medicilor de la ambulanță, șase elevi au acuzat amețeli, dureri de cap și stări de vomă, precizează Libertatea.

Reprezentanții ISU Prahova au bănuit inițial că ar fi vorba despre o intoxicație cu monoxid de carbon. Situația s-a schimbat după ce, odată ajunși la școală, echipajele de intervenție au constatat că în sala în care se aflau cei șase copii este amplasată o sobă pe lemn, dar sunt și calorifere, așa că se ia în calcul ipoteza intoxicației cu fum ori cu monoxid de carbon.

În școală se aflau alți 13 copii care nu au acuzat simptome. Cu toții sunt însă evaluați medical, pentru ca medicii și paramedicii să fie siguri că nu au și ei probleme de sănătate.

Tag-uri:
scoala, prahova, salvare

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1424.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1424-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialSocial
La această oră, mai multe echipaje medicale intervin la școala din localitatea Sălciile, județul Prahova.  Autoritățile au fost anunțate mai mulți copii cu vârste de 10 și 11 ani li prezintă stări de vomă și dureri de cap. Există suspiciunea că elevii s-au intoxicat cu fum sau cu monoxid...

Preluat de la EVZ