Criza privind programul nuclear nord-coreean trebuie să fie rezolvată în mod diplomatic, a declarat Kang Kyung-wha, ministrul sud-coreean de Externe, adăugând că ideea unei soluții militare este inacceptabilă, informează site-ul agenției de știri Reuters.

“(Problema nucleară) trebuie rezolvată prin eforturi diplomatice. Ideea unei soluții militare este inacceptabilă”, a declarat Kang Kyung-wha în cadrul unei conferințe de presă la Forumul Economic Mondial de la Davos, Elveția.

“Sunt sigur că orice lucru pe care Statele Unite îl fac în acest sens se face în strânsă colaborare cu noi”, a adăugat oficialul sud-coreean.

Administrația Trump a avertizat că SUA au în vedere toate opțiunile privind rezolvarea crizei nord-coreene, inclusiv posibilitatea unei acțiuni militare.

Seulul și Phenianul au ajuns la un acord privind participarea Coreei de Nord la Jocurile Olimpice de Iarnă din stațiunea sud-coreeană Pyeongchang. 

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/ministrul-sud-coreean-de-externe-ideea-unei-solutii-militare-in-privinta-crizei-nord-coreene-este-inacceptabila-46360.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/ministrul-sud-coreean-de-externe-ideea-unei-solutii-militare-in-privinta-crizei-nord-coreene-este-inacceptabila-46360-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv