După descinderile de joi, judecătorul a decis, vineri seara, ca 11 membrii ai acestei rețele, care a vândut medicamente de mare risc în SUA, dar și în alte țări, să fie arestate preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. Acuzațiile sunt de constituire sau aderare la un grup de criminalitate organizată, trafic de droguri de mare risc și trafic internațional de droguri de mare risc.

Astfel, au fost arestați preventiv liderul acestei rețele Cosmin Muntean (foto1), fratele acestuia Cristian Muntean (foto2), Laurențiu Piroș (foto 3), Gabriel Dorin Poruțiu, Corina Muntean, Grigore Emilian Miron (cărăuș), Zoița Denisa Pop (farmacist – foto 1, jos), Irina Melania Vermeșan (farmacist), Dana Litan (farmacist – foto 2, jos), Sergiu Boldiș (cărăuș), Cătălin Dan Răzvan (cărăuș).

Alte trei persoane, Monica Dreve, Dana Matei Șandor și Laura Bolojan au fost arestate la domiciliu. Procurorii DIICOT Cluj susțin că aceste trei persoane aveau un rol important în această rețea, în sensul că aveau rolul de a gestiona evidența tuturor comenzilor preluate sau livrate de pe cele trei site-uri create de Cosmin Muntean, așa zise farmacii virtuale, a sumelor de bani încasate sau de încasat prin sistemul de transfer rapid, cât și pentru conturile bancare deschise la diferite instituții bancare.

La procesul în care în care s-a discutat arestarea acestor persoane au participat și trei agenți de la DEA, Agenția Antidrog din SUA.

Acest lucru l-a făcut pe unul dintre cei mai cunoscuți avocați clujeni care a intrat în acest dosar să declare că prezența americanilor în sala de judecată contravine Codului de Procedură Penală. ”Suntem convinși că magistrații de la Curtea de Apel Clujnu vor fi impresionați de prezența polițiștilor americani și vor analiza în detaliu probele adunate până acum, în acest dosar, culmea, tot de către agenții americani și vor constata că urmărirea penală poate fi efectuată fără a se dispune luarea măsurii arestului preventiv. Până acum avem doar părere transatlantice care au influențat decizia magistratului. Cu siguranță că acest efect va dispărea odată cu judecarea contesației”, a spus avocatul clujean.

Mai multe informații puteți citi AICI!

Tag-uri:
Cosmin Muntean, DIICOT Cluj, Tribunalul Cluj, DEA

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/fresca-2.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/fresca-2-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialJustiţie
După descinderile de joi, judecătorul a decis, vineri seara, ca 11 membrii ai acestei rețele, care a vândut medicamente de mare risc în SUA, dar și în alte țări, să fie arestate preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. Acuzațiile sunt de constituire sau aderare la un grup...

Preluat de la EVZ