26 ianuarie

 

Horoscop Pe 26 ianuarie s-au născut Paul Newman, Douglas MacArthur, Angela Davis, Roger Vadim, Nicolae Ceauşescu, Ion Cristinoiu, Iuliu Merca, Nicolae Balotă, Elisabeta Neculce-Carțiș, Constantin Platon, Grigore Zanc.

 

Horoscop În calendarul creștin-ortodox sunt Sfinţii Xenofont, Maria, Arcadie şi Ioan.

 

Horoscop În „kalendar” continuă zilele lupilor, ale Filipilor de iarnă.

 

Horoscop A doua zi a Filipilor de iarnă, 26 ianuarie, se serbează mai ales de tâmplari, dulgheri, tăietori de lemne. Se ţine de la miezul zilei pentru sănătate şi ca uneltele, mai ales cele tăietoare, să nu producă accidente. De astăzi şi până pe 7 februrie nu se împrumută nimic din casă. Nerespectarea interdicţiei atrage boală (bubele) şi pagubă.

 

Horoscop Dragii mei lupi, padawani și hobbiți, când eram prin Orient, acum mulți ani în urmă, distracțiile publice erau rare și puține, din cauza moralei islamice. Călătorii și jocuri de societate în interiorul casei. Canasta, rummy, filme indiene și jocuri pe computerul ”Commodore 64”. Cât îmi lipsește primul meu PC! Nu știu ce am făcut cu el, poate o fi pe undeva, bine împachetat, prin nenumăratele cutii de carton din magazie. Odată și odată o să-l caut.

Horoscop  Unul din jocurile pe care-l jucam cu prietenii mei polonezi, brazilieni și australieni se numea ”If…”. Dar, dacă… Dar dacă nu se inventa roata? Nu ar fi existat automobilele. Nu ar fi existat ceasul. Nu ar fi existat strungul etc etc. Cel care nu mai știa o urmare logică, sau istorică, plătea! Un dolar. Nu mult! Se strângea o sumă oarecare și apoi toată lumea se suia în mașini și plecam la fițoasa terasă ”Excelsior” să mâncăm, cu miza strânsă, câte o salată de crudități, cu bere fără alcool. Uitasem să vă spun că toate acestea se petreceau în Deira, în Dubai, un cartier fițos și snob în vestul aeroportului. Eram unul dintre cooperanții care construiau ceea ce a devenit Dubai astăzi. Credeați că arabii au construit?

 

Haideți să jucăm împreună jocul. Dar dacă nu avea loc lovitura de stat din decembrie 1989? Și, primul, răspund tot eu. Probabil că în ziarul ”Scânteia” de astăzi, 26 ianuarie 2018, ar fi fost un titlu uriaș: ”O sută de ani de la nașterea geniului Carpaților, tovarășul Nicolae Ceaușescu”. Iar toți marii jurnaliști care acum îl vorbesc de rău, așa este moda, i-ar fi adus osanale și omagii, ba i s-ar fi făcut și poezii. Cred că săracul cizmar a murit degeaba!

Horoscop    Aștept să-mi scrieți, la [email protected] ca să-mi răspundeți la jocul meu și la o întrebare suplimentară: Era mai bine înainte, sau după 1989? Din punct de vedere personal, nu cine știe ce politic corect. Fac un sondaj pentru un articol pe CONEXIUNI, vă rog să mă ajutați, aș fi mulțumit dacă mi-ar scrie mai mult cei în jur de 50 de ani, care au apucat și înainte și după 1989, nu au citit prin ziare ”fake news”, au o experiență personală. Cine scrie pe forum îl șterg, iar cine scrie de pe FB îl și înjur, ca să rămână mărturie, am citit în EvZ că trebuie să înjurăm, este bine din punct de vedere psihologic, un fel de refulare, un orgasm civic. Glumeam, dar, asta este regula la rubricile mele: NIMENI NU SCRIE PE FORUM. Cine vrea mahala și exhibiționism nu sunt bine primți în rubrica mea. Eu scriu pe această rubrică, NU domniile voastre. Să nu inversăm rolurile: eu sunt autorul, domniile voastre sunteți cititorii, cine a inventat forumul a fost doar un tip viclean în căutare de trafic și reclame mai multe. Aveți adresa mea, putem discuta în liniște, dar să nu-mi cereți horoscoape, că nu mă port frumos! O să vă explic altă dată de ce nu fac horoscoape personale.

 

Horoscop  Acum vă rog să mă iertați, am inima grea, boierul Neagu Djuvara s-a săvârșit din această viață. Eu m-am pustnicit și nu am mai apucat să termin discuția avută cu domnia lui despre diplomația înainte de 1944 și despre… ei, odată și odată o să vă spun.

Nu mai am cuvinte, nu pot decât să o citez pe Ana Iorga:

”Rămas-bun, Neagu Djuvara!
Omul de la care am învățat că înțelepciunea e bunătate și iubire, că istoria trebuie să fie o poveste pasionantă, nu o cronică plicticoasă, că mai prețios decât să știi multe, este să știi unde să cauți, că mai presus de toate, de amărăciune sau de ambiții, e credința. Și că un pic de frivolitate nu strică niciodată.”

La revedere, boier Neagu Djuvara, o să ne întâlnim în curând pe Câmpiile Elizee, poate mi se dă și mie calitatea de enaretoi, atunci o să terminăm discuția întreruptă!

Dar, până atunci să mergem spre lumină, Forța este întotdeauna cu noi, pentru că mâine este o altă zi!

 

                                                         ⃰    ⃰    ⃰

horoscop

 

BERBEC   Există un procent important de încăpăţânare în caracterul tău zodiacal, dar astăzi trebuie să fii mai flexibil, mai diplomat, încearcă să convingi prin paşi mici, încet, pe rând, dar sigur! Dacă ai vreo idee, pune-o in aplicare fără multe consultări şi discuţii sterile. Pe de altă parte apare un aspect malefic, o cuadratura, dar se poate să fie doar o influenta negativa generala, o perioada mai neconfortabila care se intinde pe cateva zile, o indispozitie ca sa zicem asa, și mai putin un necaz concentrat. Dar, cave canem, vorba romanilor, fii prudent!

 

Tag-uri:
horoscop, ceausescu, radu stefanescu, astrologie, if, destin, viitor, speranta

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1389.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1389-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialHoroscop
26 ianuarie   Horoscop Pe 26 ianuarie s-au născut Paul Newman, Douglas MacArthur, Angela Davis, Roger Vadim, Nicolae Ceauşescu, Ion Cristinoiu, Iuliu Merca, Nicolae Balotă, Elisabeta Neculce-Carțiș, Constantin Platon, Grigore Zanc.   Horoscop În calendarul creștin-ortodox sunt Sfinţii Xenofont, Maria, Arcadie şi Ioan.   Horoscop În „kalendar” continuă zilele lupilor, ale Filipilor de iarnă.   Horoscop A...

Preluat de la EVZ