Premierul desemnat Viorica Dăncilă a anunțat, vineri, numele miniștrilor din viitorului său Guvern.

PSD Neamț a deținut în fostul cabinet ministerul pentru Mediul de afaceri și a primit în noul Guvern un minister mai puternic: Economia. Președintele PSD Neamț, Ionel Arsene, face parte din principalii aliați pe care Dragnea s-a bazat în forțarea demisiei lui Tudose.

PSD Vaslui a primit și el o funcție de top: viceprim-ministru. Postul a fost înființat, de altfel, special pentru organizația din Vaslui. Liderul filialei județene, Dumitru Buzatu, a fost cel care i-a cerut demisia lui Tudose în ședința CExN al PSD și a fost vârful de lance în mass-media împotriva fostului premier.

De cealaltă parte, filialele care s-au aliat cu fostul premier Mihai Tudose au fost excluse din noul Guvern.

PSD Constanța a avut doi miniștri (Felix Stroe și Mircea Dobre). PSD Buzău a avut tot doi miniștri (Marcel Ciolacu și Lucian Romașcanu). Toți patru au dispărut din noul Guvern după ce au făcut front comu

PSD Brăila, organizația din care provine fostul premier Tudose, nu a primit nicio funcție ministerială.

De asemenea, cea mai performantă organizație PSD, cea din Giurgiu, nu are niciun ministru, după ce liderul acesteia, Niculae Bădălău, a „jucat” în tabăra Tudose. Bădălău a plecat din țară în toiul negocierilor pentru noul Guvern.

PSD Caraș-Severin, condusă de Ion Mocioalcă, altă filială pe care s-a bazat Tudose, nu a intrat în Guvern, cum nici PSD Timiș nu a primit niciun portofoliu ministerial. județul fostului premier Grindeanu.

Din Moldova, principalul județ „sărit” din lista miniștrilor este Vrancea, fieful lui Marian Oprișan și unul dintre principalii aliați ai fostului premier.

Tag-uri:
tudose, badalau, oprisan, ciolacu, dragnea, harta, guvern, psd, minister, ministru, judeteana, filiala

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1439.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1439-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Premierul desemnat Viorica Dăncilă a anunțat, vineri, numele miniștrilor din viitorului său Guvern.PSD Neamț a deținut în fostul cabinet ministerul pentru Mediul de afaceri și a primit în noul Guvern un minister mai puternic: Economia. Președintele PSD Neamț, Ionel Arsene, face parte din principalii aliați pe care Dragnea s-a...

Preluat de la EVZ