„Marșul pentru viață” organizat vinerea trecută la Washington, manifestare care a strâns zeci de mii de participanți și care a fost salutată de conducătorii americani Donald Trump și Mike Pence, a fost deschis de un preot ortodox.

Interesant este că, deși e vorba de un conducător al unei biserici autocefale, apropiată de Biserica Rusă, demersul este consemnat de agenția oficială a Patriarhiei Române, Basilica, care profită de relatarea evenimentului american pentru a spune că pe 24 martie 2018 se va desfășura și în România un marș pentru viață. Mai mult, este citată binecuvântarea dată de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române pentru astfel de evenimente.

Pe 22 ianuarie, la Washington, a fost organizată a 45-a ediție a Marșului. Au participat zeci de mii de oameni ( unele surse dau chiar cifra de o sută de mii de participanți) printre care mulți ierarhi, preoți, studenți și credincioși ortodocși. Mesajul de deschidere a manifestației a fost citit de Preafericitul Părinte Tihon, Arhiepiscop de Washington, Mitropolit al Americii şi Canadei.

El a spus: „Lăsați-ne să susținem viața și astfel să nu ne opunem lui Cristos care a murit pentru viața întregii lumi!

„Marșul pentru viață” este o manifestare care are loc în întreaga lume, fiind considerată cea mai puternică în materie de combatere a avorturilor, dar și de susținere a principiilor conservatoare.

Marșul din acest an a fost primul care a beneficiat de susținerea publică a unui președinte american aflat în funcție. Donald Trump a dat un mesaj public de susținere a demersului, la fel și Mike Pence, vicepreședintele său.

Marșul românesc, pe 24 martie

Pe siteul basilica.ro, după ce e relatat evenimentul pe scurt, se spune: „În ţara noastră, Marşul pentru viaţă ajunge anul acesta, în 24 martie, la a opta ediţie naţională. Prima ediţie a marşului a avut loc în anul 2008, la Timişoara. Anul trecut, în România, numărul de participanţi la Marşul pentru viaţă a crescut cu aproape 50% în comparaţie cu 2016. 110.000 de persoane din 138 de localităţi au ieşit în stradă pentru a susţine lupta împotriva avorturilor. Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a binecuvântat demersul acesta în care sunt reafirmate valorile familiei creștine tradiționale, îndeosebi darul sfânt al vieţii prin nașterea de copii şi creșterea lor în credinţă sfânta şi iubire milostivă.”

„Păcatul lumii”

Preafericitul Tihon este născut în Statele Unite acum 51 de ani, numele său de laic fiind Marc Mollard. A devenit călugăr ortodox în 1990, în Pennsylvania, iar din 2012 conduce Biserica americană. Pe siteul Biserici se spune că e recunoscută de surorile din Rusia, Bulgaria, Georgia, Polonia, Cehia și Slovacia, România lipsind., dar limba română este printre cele în care se țin slujbele.

În mesajul de la miting, Mitropolitul Tihon a spus: „Așa cum viața este una, orice violență de orice fel are aceeași esență, ruperea unei singure mantii. Ruperea mantiei va avea multe forme: avortul, execuția, războiul, rasismul, genocidul, opresiunea, sclavia, ura de orice fel, dar esența tuturor este una și aceeași. Toate aceste acte sunt doar simptome ale uneia și aceleiași boli, “păcatul lumii”, în care suntem cu toții parte, care este dragostea de sine.”

Mesajul lui Trump

Președintele Donald Trump a salutat manifestația: „Sunt onorat și cu adevărat mândru că sunt primul președinte care stă alături de voi și se adresează celui de-al 45-lea marș al vieții. Vom apăra mereu primul drept din Declarația de Independență … dreptul la viață”.

 
Foto: stots.edu

Tag-uri:
marsul, viata, trump, bor

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/biserica-washington-2.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/biserica-washington-2-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialSocial
„Marșul pentru viață” organizat vinerea trecută la Washington, manifestare care a strâns zeci de mii de participanți și care a fost salutată de conducătorii americani Donald Trump și Mike Pence, a fost deschis de un preot ortodox.Interesant este că, deși e vorba de un conducător al unei biserici autocefale,...

Preluat de la EVZ