„Statul Ascuns a fost creat de politicieni-oameni de afaceri, acei politicieni care nu se văd, incredibil de bogați, fix aceia care au privatizat România, adică cei care au furat-o la propriu, care au scos din țară averi colosale și care conduc, din umbră, bucăți mari de țară, iar împreună toată România.

Au averi colosale și nu se atinge nimeni de ei: controlează prin forța financiară și politică partide, politică, decizii, finanțe, afaceri la nivel regional și național. Controlează prin oamenii pe care i-au susținut SRI, SIE, DNA, curți de Apel, judecătorii, Parchete, Parchet General. In cea mai mare parte sunt ofițeri acoperiți, ai Serviciilor Românești, dar au în interior și mulți ofițeri activi. Colaborează între ei și își împart zonele de influență în România (…).

(…) Au banii ascunși în zone intangibile, mulți în ţări din Asia, dar și în alte paradisuri fiscale. Averile și le-au făcut pe modelul Oligarhilor Ruși, care s-au confruntat la un moment dat cu Vladimir Putin, confruntare din care au ieșit învinși. În România, nimeni nu a putut să le spună STOP.

Oligarhii români au făcut ceea ce au făcut toți capitaliștii în formare: au adunat, cum au putut, de cele mai multe ori capital. Ei sunt cei care au format capitalismul, bun-rău în România. Au făcut o castă.

Moral, sunt de condamnat; însă istoria Democrației țărilor în curs de modernizare și știința politică, inclusiv experiența țărilor din jurul nostru, ne arată că peste tot, inclusiv în democrațiile consolidate, s-a întâmplat la fel (…). Aici a apărut cea mai mare eroare a Politicului, în mod special de după 2005.După ce au făcut capital cum au făcut, Politicul a început să-i ia la întrebări: “Ati Furat” “- Stați puțin, așa a fost legea, dumneavoastră, toată lumea a făcut la fel”.

“-La Pușcărie!” Și nu a fost o glumă: Politicul a început să-i atace pe micii oligarhi. Ba mai mult, a încercat să îi dea la o parte și să vină cu alți capitaliști în formare, care să se îmbogățească.

Politicul, în loc să le dea un moment “0” în care să între în legalitate, i-a amenințat cu pușcăria; iar atunci Oligarhii s-au apărat cum au putut: Au luat de partea lor Sistemul, care oricum era în mâna lor, l-au corupt, și s-au întors cu totul împotriva Politicului, dar și a micilor capitaliști în formare, pe care i-au simțit ca pe o Amenințare, nu ca pe un sprijin. Avid de bani, Sistemul a cuplat, mai ales că micii capitaliști nu aveau caracter și au început să se toarne unii pe alții, pe real sau, de multe ori, inventând.

Rezultatul? Il aveți acum: Un balamuc general, Oligarhii se cred îndreptățiți să-i bage la pușcărie pe toți, ca să scape ei; Vând tot: politicieni, oameni de afaceri, țară, tot, doar să scape, pentru că ei au controlat și înainte de 2005 și după 2005 Servicii, Justiție, dar și o parte mare a politicului, azi la fel (…), a scris politicianul Gelu Vişan pe contul personal de socializare.

Tag-uri:
România, oamenii din umbră, conduc România, SRI, SIE, DNA, Parchete

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1472.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1472-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialPolitica
„Statul Ascuns a fost creat de politicieni-oameni de afaceri, acei politicieni care nu se văd, incredibil de bogați, fix aceia care au privatizat România, adică cei care au furat-o la propriu, care au scos din țară averi colosale și care conduc, din umbră, bucăți mari de țară, iar împreună...

Preluat de la EVZ