Dănuț Andrușca s-a născut pe 19 ianuarie 1969 în comuna Vânători-Neamț (județul Neamț), locul în care murit scriitorul Mihail Sadoveanu.

În zorii democrației, Andrușca își deschide în comuna natală prima afacere: firma S.C. ANDORIX care producea articole din cauciuc și pe care a condus-o ca Director în perioada 1991-1994. Social-democratul avea doar bacalaureatul.

În 1994-2013 trece la altă firmă, tot ca Director: SC ULPROD din Târgu Neamț. O societate care comercializa articole tehnice din cauciuc. Abia în 2001 termină Facultatea de Științe Economice din Iași, de unde iese economist.

După 22 de ani de afaceri cu cauciuc, face saltul de la business în politică.

Alege PSD.

Este numit în 2013 administrator special la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare din Drobeta Turnu Severin, iar în 2014 este numit Director General la aceeași regie. În paralel, în perioada 2013-2014, lucrează în Guvernul USL pe postul de consilier personal al unor secretari de stat din Departamentul pentru Energie din Guvern și din ministerul Economiei. În 2014-2016 este în același timp administrator special al CUPRUMIN S.A. și președinte al Consiliului de Administrare a SC CONVERSMIN S.A.

În 2016 obține primul său mandat de parlamentar: deputat PSD de Neamț.

Într-un an de zile de mandat a luat cuvântul o singură dată în plenul Camerei Deputaților, pentru 31 de secunde, când a depus jurământul obligatoriu față de țară și popor pentru preluarea mandatului, potrivit evidențelor oficiale parlamentare.

În CV-ul postat pe Camera Deputaților, acesta spune că vorbește o singură limbă străină – limba engleză, nivel mediu. La capitolul „competențe de comunicare”, acesta a trecut „capacitate de adaptare sporită, comunicare, seriozitate” și „o bună capacitate de comunicare, obţinută ca urmare a experienţei de director”.

La „competenţe organizaţionale/manageriale”, Andrușca a specificat „spirit de echipă, leadership, spirit organizatoric, autonomie în activitate, capacitate de sinteză”.

Potrivit declarației de interese, deține 75% din acțiunile firmei SC.ULPROD SRL și este vicepreședinte al PSD Neamț. Are zece terenuri agricole și intravilane în județul Neamț, un apartament și o casă de locuit în Târgu Neamț, un autoturism Toyota și economii la bănci de „sub 5.000 de euro”.

În 2016 a obținut din salarii 1.000 de lei ca membru în APASERV S.A Neamț, 60.350 de lei ca administrator special al Cuprumin Abrud, 24.544 de lei ca președinte Consiliului de Administrație al Conversim București, plus alți 3.250 de lei ca consilier județean al CJ Neamț.

Soția acestuia, director la firma familiei, ULPROD, a încasat 12.391 de lei.

CITEȘTE ȘI:

Premierul desemnat Viorica Dăncilă a anunțat, vineri, numele miniștrilor din viitorului său Guvern.

Tag-uri:
ministru, cauciuc, danut, andrusca, guvern, minister, economiei, afaceri, firma, deputat, psd, neamt

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1450.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1450-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Dănuț Andrușca s-a născut pe 19 ianuarie 1969 în comuna Vânători-Neamț (județul Neamț), locul în care murit scriitorul Mihail Sadoveanu.În zorii democrației, Andrușca își deschide în comuna natală prima afacere: firma S.C. ANDORIX care producea articole din cauciuc și pe care a condus-o ca Director în perioada 1991-1994. Social-democratul...

Preluat de la EVZ