Seceta severă a forțat municipalitatea orașului să limiteze consumul de apă al populației la 50 de litri pe persoană pe zi.

Oficialii locali îi îndeamnă pe oameni să oprească alimentarea cu apă a vaselor de toaletă și să tragă apa la toaletă cât mai puțin pentru economisi apa.

Șeful guvernului provincial, dna. Helen Zille, a declarat că în cazul în care orașul ar rămâne fără apă, acest lucru ar fi un “dezastrul total”.

Ea a mai spus că un dezastru ar putea fi evitat dacă toată populația ar folosi doar 50 de litri de apă sau mai puțin pe zi.

Săptămâna trecută, primarul metropolei sud africane, Patricia de Lille, a avertizat că orașul a ajuns la un “punct fără întoarcere” în ceea ce privește situația apei.

“Nu mai putem cere oamenilor să nu mai irosească apa. Trebuie să îi forțăm să facă acest lucru”, a declarat aceasta în cadrul unei conferințe de presă.

Aceasta a declarat de asemenea :” Nimeni nu ar trebui să facă duș de mai mult de două ori pe săptămână în această perioadă. Trebuie să economisiți apă ca și cum viața voastră depinde de acest lucru și acum chiar depinde”.

Anul trecut, doamna Zille a dezvăluit că dânsa face duș doar o dată la trei zile. “Consider că părul gras, în timp de secetă este un simbol de status social, la fel de important ca o mașină plină de praf”.

“În ciuda îndemnului nostru de a economisi apa, 60% dintre locuitorii orașului Cape Town folosesc mai mult de 87 de litri de apă pe zi”, a mai declarat aceasta, referindu-se la limita zilnică actuală.

O persoană utilizează aproximativ 15 litri de apă pe minut pentru a face duș și aceeași cantitate de apă  când trage apa la toaletă, potrivit  unui studiu  efectuat cu privire la consumul de apă al populației  efectuat în Africa de Sud.( news24.com)

Tag-uri:
cape town

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1473.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1473-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Seceta severă a forțat municipalitatea orașului să limiteze consumul de apă al populației la 50 de litri pe persoană pe zi.Oficialii locali îi îndeamnă pe oameni să oprească alimentarea cu apă a vaselor de toaletă și să tragă apa la toaletă cât mai puțin pentru economisi apa.Șeful guvernului provincial,...

Preluat de la EVZ