Recitaluri de muzică rock, hituri sârbești și acorduri rromanes fac parte din programul celei de-a doua semifinale Eurovision România 2018, care va avea loc duminică, de la ora 21.00, la Sala 2 a Teatrului Național “Mihai Eminescu” din Timișoara, informează Televiziunea Română.

Seria show-urilor selecției naționale Eurovision continuă duminică, la Timișoara, cu a doua semifinală a concursului. Spectacolul va avea loc în decorul inedit al fostului manej imperial ce găzduiește, în prezent, Sala 2 a Teatrului Național “Mihai Eminescu” din Timișoara, iar scena va avea 90 de metri pătrați de ecrane LED și 200 de proiectoare de lumină.

Mai multe generații de artiști și genuri muzicale vor încerca să convingă juriul că merită un loc în marea finală: Jukebox feat Bella Santiago (“Auzi Cum Bate”), Alessandro Dănescu (“Breaking Up”), Meriem (“End The Battle”), MIHAI (“Heaven”), Jessie Baneș (“Lightning Strikes”), Romeo Zaharia (“Maybe This Time”), Othello (“Noi Suntem Pădure”), Miruna Diaconescu (“Run For You”), Serena (“Safari”), Pragu’ de Sus (“Te Voi Chema”), Endless feat Maria Grosu (“Thinking About You”) și Rafael & Andy (“We Are One”). Piesele sunt disponibile pe siteul dedicat: http://eurovision.tvr.ro.

Show-ul va fi deschis de arădeanul de origine portugheză Ricardo Caria, care va cânta melodia câștigătoare a Eurovision 2017, “Amar Pelos Dois”, piesă care l-a transformat în câștigător pe Salvador Sobral. Și, pentru că Sobral a dus finala internațională în Portugalia, Ricardo Caria va reveni pe scena de la Timișoara pentru a încheia transmisia directă cu o melodie dedicată actualei capitale a muzicii europene – Lisabona.

Fanii Eurovisionului o vor putea revedea, pe scena de la Timișoara, pe cântăreața sârbă de origine croată Neda Ukraden, cel mai bine vândut artist din Serbia, după care publicul se va energiza cu muzica Laviniei Răducanu, supranumită vocea de cristal a Europei. Interpreta aduce pe scena Eurovision România piesa “Chaven romane”, lansată la Paris și două melodii în primă audiție, într-un recital inedit.

Înainte ca juriul să anunțe cei trei finaliști ai serii, sala va vibra alături de legendara trupă originară chiar din capitala Banatului Cargo, care va cânta în premieră noul ei single, “Te strig”, și alte piese care au scris istorie în rock-ul românesc.

Telespectatorii TVR vor afla în direct, de la 21.00, cei trei finaliști ai semifinalei de la Timișoara din show-ul prezentat de Diana Dumitrescu și Cezar Ouatu. Cei doi artiști vor fi susținuți, din Camera Verde, de Dorina Talpeș, prezentator TVR Timișoara.

La finalul show-ului, câștigătorii, membrii juriului – Marian Ionescu, Ilinca Băcilă, Nicu Patoi, Liliana Ștefan, Viorel Gavrilă – și prezentatorii vor susține o conferință de presă, în direct la TVR 1, TVR HD, TVR Internațional și TVR Moldova, precum și pe TVR+.

Cu o seară înaintea spectacolului de duminică, sâmbătă, în direct la TVR 1, de la ora 22.00, va fi transmisă emisiunea “Culise Eurovision 2018”.

Pe 25 februarie, în finală, care va avea loc la Sala Polivalentă din București, publicul este singurul care va alege reprezentantul României pentru scena din Lisabona, dintre cele 15 piese rămase în concurs.

Sub sloganul “All aboard”, Eurovision Song Contest 2018 va aduce, pe scena din Lisabona, reprezentanții celor 42 de țări înscrise în competiție: Albania, Armenia, Australia, Austria, Azerbaidjan, Belarus, Belgia, Bulgaria, Croația, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Georgia, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Moldova, Muntenegru, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Rusia, San Marino, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția, Ucraina, Marea Britanie. Concursul va avea loc la Lisabona, cu semifinalele pe 8 și 10 mai și finala pe 12 mai.

Eurovision este o competiție muzicală internațională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociație a televiziunilor publice din Europa. Prima ediție a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveția. Difuzat fără întrerupere, timp de 60 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive și mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiștii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecției Naționale și participă la competiția europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanțe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminița Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling și Ovi – Oslo, 2010) și o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obținut în finala Eurovision (172 de puncte) este Tornero, interpretată de Mihai Trăistariu.

Eurovision Song Contest 2017 a avut loc la Kiev, cu semifinalele pe 9 și 11 mai și finala pe 13 mai. Reprezentanții României, Ilinca și Alex Florea, au obținut poziția a șaptea, cu un total de 282 de puncte, cea mai bună clasare a României în concurs, de la succesul obținut de Paula Seling și Ovi la ediția din 2010 și a patra în istoria participării României la Eurovision.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/a-doua-semifinala-eurovision-romania-2018-muzica-rock-hituri-sarbesti-sau-acorduri-rromanes-46362.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/a-doua-semifinala-eurovision-romania-2018-muzica-rock-hituri-sarbesti-sau-acorduri-rromanes-46362-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv