Revărsarea de lavă incandescentă și cenușă fierbinte a continuat și în ultimele 24 de ore, atât în zona din apropierea vulcanului, cât și în aer, conform biroului de stat specializat în vulcanologie.
Nu s-au înregistrat decese în cele zece zile de când muntele Mayon a început să ”scuipe” lavă incandescentă, roci supraîncălzite și cenușă, dar 75.450 de locuitori au fost nevoiți să plece din fermele și comunitățile din zonă, conform datelor oficiale date publicității de autoritatea pentru protecție civilă.
Cu toate acestea, oficialii au declarat că oamenii își părăsesc adăposturile, în timpul zilei, întorcându-se la fermele lor din interiorul zonei periculoase, care are o rază de nouă kilometri de la crater, pentru a se îngriji de animale.
Maria Evelyn Grollo, directoarea unei școli transformate în adăpost pentru mai mult de 4.000 de persoane, la periferia orașului Legazpi, a declarat că țăranii respectivi încalcă ordinul emis de primarului orașului, de a sta departe de fermele aflate pe pantele din apropierea muntelui Mayon.
“În fiecare dimineață, pleacă acasă, mai ales bărbații, și se întorc doar seara”, a declarat aceasta reprezentanților forțelor armate, adăugând că oamenii ajung ușor în zona periculoasă deoarece folosesc motociclete.
Akim Berces, ofițer de operațiuni din cadrul biroului regional de apărare civilă a orașului Legazpi, a declarat că patrulele de poliție militară păzesc fermele și casele abandonate, astfel că oamenii nu au motive să se întoarcă până la încheierea situației de criză. De asemenea, acesta a adăugat că nu au fost raportate furturi.
Urmare a celor 51 de erupții înregistrate în ultimele patru secole, multele Mayon, un con aproape perfect de 2,460 de metri, aflat la aproximativ 330 de kilometri sud-est de capitala Manila, este cel mai activ dintre cei 22 de vulcani din țară.
Autoritățile au închis aeroporturile din regiune din cauza cenușei dense care face imposibil incluziv conducerea unui autovehicul, pe unele drumuri. Administrațiile locale sfătuiesc locuitorii din zonă să poarte măști și ochelari de protecție.

Tag-uri:
mayon, vulcan, filipine

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1407.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1407-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Revărsarea de lavă incandescentă și cenușă fierbinte a continuat și în ultimele 24 de ore, atât în zona din apropierea vulcanului, cât și în aer, conform biroului de stat specializat în vulcanologie. Nu s-au înregistrat decese în cele zece zile de când muntele Mayon a început să ”scuipe” lavă incandescentă,...

Preluat de la EVZ