Cererea a fost înregistrată pe data de 17 ianuarie 2018, iar alături de Stănescu, intimaţi în dosar sunt Marian Belu Briceag, Florin Cotoşman şi Remus Manolache.

Evenimentul Zilei a găsit dosarul în care Paul Stănescu este citat pentru joi, 25 ianuarie, la Înalta Curte. Poartă numărul 120/1/2018 și a fost înregistrat pe 17 ianuarie. Cu o zi înainte, conform deciziei CEx al PSD din 15 ianuarie, Paul Stănescu urma să fie numit premier interimar, după înregistrarea demisiei lui Mihai Tudose.

Obiectul cauzei este ”confirmare redeschidere a urmăririi penale”. În cauză mai sunt, pe lângă Paul Stănescu, Marian Belu Briceag, Florin Cotoșman și Remulus Manolache. Toți au fost cercetați de DNA Craiova și declarați nevinovați. Acum DNA cere redeschiderea cauzei și, potrivit noilor norme, bănuiții trebuie să fie citați. Acceptarea cererii DNA duce automat la începerea urmăririi penale pe numele lor.

Pe 16 ianuarie, fără a oferi vreo explicație publică, președintele Klaus Iohannis a acceptat demisia lui Tudose, dar nu l-a numit interimar pe Stănescu, emițând decretul pe numele lui Mihai Fifor.

DNA, dosar pentru vicepremierul PSD Paul Stănescu.Ce se știa despre asta la Cotroceni

Potrivit unor surse judiciare, dosarul a pornit de la o sesizare a Curţii de Conturi şi are ca obiect deturnare de fonduri de la Consiliul Judeţean Olt, în legătură cu finanţarea unei echipe de fotbal.
Paul Stănescu a fost preşedinte al Consiliului Judeţean Olt în perioada iunie 2008-iunie 2016.

Tag-uri:
dna, curtea suprema, dosar penal, paul, stanescu, psd

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1307.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1307-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Cererea a fost înregistrată pe data de 17 ianuarie 2018, iar alături de Stănescu, intimaţi în dosar sunt Marian Belu Briceag, Florin Cotoşman şi Remus Manolache.Evenimentul Zilei a găsit dosarul în care Paul Stănescu este citat pentru joi, 25 ianuarie, la Înalta Curte. Poartă numărul 120/1/2018 și a fost...

Preluat de la EVZ