Chiar dacă poate părea o onoare ciudată acordată lui Schwarzenegger, entomologistul care a făcut descoperirea are o explicație foarte clară pentru cum a ajuns la acest nume, potrivit Inverse Science.

Cercetătorul Brian Brown explică faptul că musca Megapropodiphora arnoldi, chiar dacă are o lungime de doar 0,395 milimetri, se mândrește cu picioare anterioare masive, care amintesc de brațele musculoase ale lui Arnold Schwarzenegger.

Arnold Schwarzenegger (stânga) și musca M. arnoldi (dreapta). Asemănarea este izbitoare! Sursa: Tyler Hayden (desen) 

„Când am văzut picioarele acelea masive, am știut că trebuie să numesc acest (specimen – n.r.) după Arnold (Schwarzenegger). Nu doar că este o figură importantă în cultură și un personaj major în politică, dar autobiografia lui mi-a oferit speranța că îmi pot lucra și eu corpul, atunci când eram un adolescente slăbănog”, a spus Brown într-o declarație.

M. arnoldi, abia vizibilă cu ochiul liberă, detronează „campioana” precedentă, Euryplatea nanaknihali, și obține titlul de cea mai mică muscă din lume. Soarta face ca E. nanaknihali să fi fost descoperită tot de Brown în 2012.

Sursa FOTO: Brian Brown

Tag-uri:
Schwarzenegger, muscă arnoldi, descoperire biologie, nume specimen

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/comparatie-schwarzenegger-musca.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/comparatie-schwarzenegger-musca-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Chiar dacă poate părea o onoare ciudată acordată lui Schwarzenegger, entomologistul care a făcut descoperirea are o explicație foarte clară pentru cum a ajuns la acest nume, potrivit Inverse Science. Cercetătorul Brian Brown explică faptul că musca Megapropodiphora arnoldi, chiar dacă are o lungime de doar 0,395 milimetri, se...

Preluat de la EVZ