Trump a vorbit cu jurnaliștii de la Casa Albă înainte de plecare la conferința economică de la Davos, spre surprinderea presei americane.

„Sunt dispus să o fac (…) Chiar aş vrea să fac asta”,a  declarat președintele, referindu-se la audierea sa în cadrul anchetei Mueller.

„Aş face asta sub jurământ, categoric” , a adăugat el, afirmând încă o dată că, după părerea sa, nu a existat „nicio înţelegere secretă” .

Serviciile de informații din SUA au subliniat în repetate rânduri influența Rusiei în cursa pentru casa albă dintre fostul secretare de Stat Hillary Clinton și Donald Trump, materializată prin atacuri cibernetice și răspândirea de informații false pe internet și rețele de socializarea.. Ancheta lui Mueller se concentrează pe o posibilă înțelegere secretă între echipa lui Trump și Kremlin.

Procurorul special, care a fost directorul FBI între 2001 şi 2013, a pus recent sub acuzare mai mulţi colaboratori apropiaţi ai lui Donald Trump, printre care generalul Michael Flynn, fost consilier prezidenţial pe probleme de securitate naţională. Acesta din urmă a pledat vinovat că a minţit FBI şi a acceptat să coopereze cu justiţia.

Dincolo de înţelegerea secretă cu Rusia, Robert Mueller încearcă, de asemenea, să stabilească dacă preşedintele american se face vinovat de obstrucţionarea justiţiei.

Investigaţiile se concentrează mai ales asupra condiţiilor în care l-a demis în mai pe directorul FBI James Comey. Potrivit acestuia din urmă, care a fost audiat sub jurământ în Senat, preşedintele i-a cerut personal, cu prilejul unei discuţii în Biroul Oval, să închidă ancheta asupra lui Michael Flynn.

Schimbarea de opinie cu privire la anchetă este complet nouă, după ce, la începutul lunii ianuarie, Trump declara  că este „improbabil să existe chiar şi o discuţie” cu procurorul special.

Referitor la momentul audierii, liderul de la Washington a spus că este posibil ca întâlnirea să se petreacă „peste două sau trei săptămâni”.

“Vom vedea (…) Sper”, a adăugat preşedintele, după ce a fost întrebat dacă procurorul va fi corect cu el în audiere.

Trump a subliniat că Mueller oricum nu are nimic să îi reproșeze: „Nu a fost nici cea mai mică înţelegere secretă. Nu a fost nici cea mai mică obstrucţionare”.

Sursa: Youtube/Associated Press

Liderul SUA va ajunge joi la Forumul economic mondial de la Davos, Elveția, unde discursul său este aștepta să stârnească noi controverse, după ce mai mulți participanți au creat un plan pentru a părăsi sala în timp ce Trump vorbește, potrivit Quartz.

Sursa: AGERPRES

Tag-uri:
Trump, SUA, ancheta trump, ancheta mueller, dovezi rusia, dovezi trump, FBI

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1310.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1310-300x37.pngrootstireaActualitate/Esential
Trump a vorbit cu jurnaliștii de la Casa Albă înainte de plecare la conferința economică de la Davos, spre surprinderea presei americane.„Sunt dispus să o fac (...) Chiar aş vrea să fac asta”,a  declarat președintele, referindu-se la audierea sa în cadrul anchetei Mueller. „Aş face asta sub jurământ, categoric” ,...

Preluat de la EVZ