Administraţia Trump a făcut o mişcare controversată atunci când a  anunţat că va pune capăt programului care îi proteja pe copiii imigranţilor ilegali de expulzare și care le permitea să lucreze legal şi să studieze în Statele Unite. Anunţul a fost făcut de procurorul-general al Statelor Unite, Jeff Sesions, care a dat Congresului un termen de şase luni pentru a adopta legea prin care se renunţă la programul numit DACA.

Dar astăzi, potrivit Europa Liberă, la Casa Albă  se pregăteşte un plan de “compromis” care ar putea fi acceptat atât de democrați cât și de republicani. Trump a precizat că ar putea oferi acestor imigranți o cetățenie „temporară” pe 10 sau 12 ani. Cei aproape 800 de mii de imigranți ilegali veniți ca minori, așa-numiții „dreamers,” erau protejaţi de un program creat de Barack Obama, numit DACA (Deferred Action for Childhood Arrivals), care le permitea să lucreze şi să studieze în Statele Unite.

Începând cu luna martie a acestui an, soarta a 800 de mii de persoane care beneficiaţă de programul DACA  ar putea să nu mai fie sub semnul întrebării dacă noul plan al administraţiei Trump trece.

Tag-uri:
Trump, DACA, imigranţi, SUA, Casa ALbă, Obama, Jeff Sesions

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1343.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1343-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Administraţia Trump a făcut o mişcare controversată atunci când a  anunţat că va pune capăt programului care îi proteja pe copiii imigranţilor ilegali de expulzare și care le permitea să lucreze legal şi să studieze în Statele Unite. Anunţul a fost făcut de procurorul-general al Statelor Unite, Jeff Sesions,...

Preluat de la EVZ