„Pentru a nu fi victime ale manipulării, trebuie să citim! 
Eu am citit!
Legile 303, 304 şi 317, toate din 2004, au aproape 14 ani de când sunt în vigoare. Cu minusurile şi plusurile lor, acestea au fost legile prin care justiţia şi-a dobândit independenţa în relaţia cu politicul.
Aplicarea în practică a acestor trei legi pentru un timp îndelungat a arătat articole, şi chiar concepte, care trebuie modificate pentru ca justiţia să poată face acel salt calitativ de care avem nevoie pentru ca România să devină un stat de drept consolidat. Acesta este motivul pentru care unele articole şi concepte trebuie revizuite, ajustate, reformulate.”, a postat, pe Facebook, fostul Președinte.

Fostul șef al statului a subliniat că CCR, care are acum cele trei legi în analiză, va trimite înapoi la Parlament articolele care prezintă ambiguități, stângăcii și erori.

„Cu certitudine, trebuie clarificate elemente precum:
-răspunderea magistraţilor;
-separarea carierei judecătorilor de cea a procurorilor;
-egalitatea de tratament în instanţa de judecată a procurorului şi avocatului;
-protejarea judecătorului de eventuale abuzuri ale procurorilor;
-creşterea şi consolidarea independenţei inspecţiei judiciare ;
-separarea activităţii profesionale a celor două secţii ale CSM etc.
Curtea Constituţională care are acum în analiză cele trei legi va retrimite unele articole înapoi la Parlament pentru a fi corectate, având în vedere ambiguităţile, stângăciile şi erorile de formulare ale unor articole”, a adăuga acesta.

Băsescu a conchis că modificările aduse legilor justiției sunt în cea mai mare parte „necesare şi aparent corecte”. În plus, liderul PMP a precizat că citirea legilor justiției cu atenție elimină riscul manipulării.

„Am citit şi am analizat cu creionul în mână modificările la cele trei legi, aşa cum ele au trecut prin Parlament. Cu certitudine, cea mai mare parte a modificărilor făcute sunt necesare şi aparent corecte. CCR ne va da şi verdictul de constituţionalitate până la sfârşitul lunii. 
Dar pentru ca dezbaterea publică despre modificarea legilor de funcţionare a justiţiei să poată avea loc şi mai ales să fie o dezbatere cinstită, este esenţial să le citim şi să vorbim în cunoştinţă de cauză. Ar fi bine să dezbatem ştiind exact ce articole sunt susceptibile a aduce atingere independenţei justiţiei. Altfel, riscăm să fim manipulaţi cu uşurinţă de cei care au interese ca justiţia să nu progreseze. Oricum, eu nu mai pot fi manipulat. Am citit
.” a încheiat Băsescu.

Tag-uri:
Basescu, legile justitiei, modificari, necesare, corecte

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1321.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1321-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialPolitica
„Pentru a nu fi victime ale manipulării, trebuie să citim!  Eu am citit! Legile 303, 304 şi 317, toate din 2004, au aproape 14 ani de când sunt în vigoare. Cu minusurile şi plusurile lor, acestea au fost legile prin care justiţia şi-a dobândit independenţa în relaţia cu politicul. Aplicarea în practică...

Preluat de la EVZ