Filmulețele ar fi fost trimise de prieteni ai membrilor din cabinetele europarlamentarilor PPE, potrivit surselor citate.

Operațiunea „Filmulețul” a fost, apreciază social-democrații, unul dintre motivele care au condus la Declarația comună publicată miercuri pe site-ul Comisiei Europene de către președintele CE Jean Claude-Juncker și prim-vicepreședintele CE Frans Timmermans. Cei doi au făcut „apel” la Parlamentul României să „regândească” legile justiției și au afirmat că urmăresc „cu îngrijorare evoluțiile recente din România”.

Un alt posibil motiv invocat de sursele social-democrate pentru emiterea comunicatului este faptul că șeful Comisiei Europene ar avea o „relație bună de prietenie” cu președintele Klaus Iohannis, un adversar al modificării legilor justiției.

Potrivit surselor citate, PPE a dorit prin intermediul comunicatului să dea o lovitură socialiștilor europeni care se mândresc cu guvernarea PSD din România.

Premierul desemnat, Viorica Dăncilă, își pregătește deja o vizită la Bruxelles pentru a discuta cu Juncker și Timmermans despre legile justiției, au relatat surse din PSD pentru EVZ.

Răspuns

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, și președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu au răspuns miercuri într-o scrisoare comună că „elaborarea şi examinarea textelor de lege s-au făcut cu respectarea exigenţelor constituţionale”. Tăriceanu și Dragnea și-au exprimat „îngrijorarea cu privire la modul incorect în care a fost informată Comisia Europeană“ şi au apreciat că reacția oficialilor europeni este „surprinzătoare“.

Într-un punct de vedere trimis postului de televiziune Digi24, Comisia Europeană a replicat joi că „suntem foarte bine informați despre acest proces, despre mizele care sunt în joc și despre potențiale riscuri”.

Tag-uri:
bruxelles, bucuresti, ppe, filmulete

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1365.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1365-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Filmulețele ar fi fost trimise de prieteni ai membrilor din cabinetele europarlamentarilor PPE, potrivit surselor citate.Operațiunea „Filmulețul” a fost, apreciază social-democrații, unul dintre motivele care au condus la Declarația comună publicată miercuri pe site-ul Comisiei Europene de către președintele CE Jean Claude-Juncker și prim-vicepreședintele CE Frans Timmermans. Cei doi au făcut...

Preluat de la EVZ