UPDATE. Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a transmis de curând un comunicat de presă prin care informează că având în vedere aspectele semnalate de mass-media cu privire la conduita procurorului Bucurică Radu George din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oravița, precum și plângerile înregistrate la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în cursul lunii ianuarie 2018, prin ordin al procurorului general al PÎCCJ s-a dispus efectuarea unui control în vederea verificării mai multor aspecte referitoare la conduita și activitatea magistratului în cauză.

”În cursul zilei de astăzi, 25 ianuarie 2018, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta de Curte de Casație și Justiție a dispus încetarea delegării din funcția de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Oravița a domnului Bucurică Radu George, urmând ca acesta să revină la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin.

Totodată, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta de Curte de Casație și Justiție a dispus sesizarea Inspecției Judiciare cu privire la săvârşirea de către magistratul în cauză a abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99 lit.a şi lit.c din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, respectiv manifestările care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu şi atitudinile nedemne în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu faţă de colegi, celălalt personal al instanţei sau al parchetului în care funcţionează, inspectori judiciari, avocaţi, experţi, martori, justiţiabili ori reprezentanţii altor instituţii.

Precizăm faptul că la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se efectuează în continuare verificări cu privire la cauze instrumentate de procurorul Bucurică Radu George dar şi cu privire la cauze înregistrate la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara având ca obiect plângerile penale formulate împotriva acestuia”, au transmis procurorii.

Cine este procurorul Bucurică

Acesta este unul dintre cei mai bogați procurori din țară și este acuzat de hărțuire sexuală de un avocat din Caraș Severin și familia acestuia.

Procurorul de la Parchetul de pe lângă Judecătoria a fost acuzat în urmă cu mai mulți ani de o tânără, care spune că a fost acostată pe stradă de procuror, acesta cerându-i să întrețină relații sexuale, apoi ar fi urinat în fața ei. Tot în aceeași perioadă, procurorul ar fi avut un comportament inadecvat în fața unor eleve.

 Amintim că procurorul general Augustin Lazăr a transmis luni seară că va face verificări, după dezvăluirile de la ”Sinteza Zilei”.

Tag-uri:
bucurica, procuror, hartuire, sexuala

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1340.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1340-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialJustiţie
UPDATE. Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a transmis de curând un comunicat de presă prin care informează că având în vedere aspectele semnalate de mass-media cu privire la conduita procurorului Bucurică Radu George din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oravița, precum și plângerile înregistrate la Parchetul de...

Preluat de la EVZ