Premierul italian Paolo Gentiloni i-a transmis președintelui american Donald Trump că liderii își pot apăra interesele propriilor țări, însă trebuie să aibă în vedere respectarea acordurilor internaționale, informează site-ul agenției de știri Reuters.

“Este complet legitim și de înțeles ca un lider politic să își dorească să își protejeze proprii cetățeni, propriile companii, propria economie. Respect asta, dar evident există o limită”, a susținut oficialul italian în cadrul Forumului Economic Internațional de la Davos, fiind întrebat ce părere are despre vizita iminentă a lui Donald Trump.

“Îți poți apăra și proteja cetățenii, muncitorii, companiile, dar trăim într-un cadru format din acorduri comerciale, comerț liber, reguli, decizii multilaterale, și trebuie să păstrăm acest sistem”, a adăugat Paolo Gentiloni.

Donald Trump va o avea o zi încărcată de vizite, joi, la Davos, adresându-se în fața forumului abia vineri, înainte de a se întoarce în Statele Unite.

Forumul Economic Mondial de la Davos, care examinează cauzele și soluțiile pentru problemele politice, economice și sociale din societate, este organizat în perioada 23-26 ianuarie.

Donald Trump este primul președinte american care participă la Forumul Economic Mondial de la Davos în ultimii 20 de ani.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/premierul-italian-liderii-pot-apara-interesele-propriilor-tari-insa-exista-o-limita-46328.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/premierul-italian-liderii-pot-apara-interesele-propriilor-tari-insa-exista-o-limita-46328-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv