Gao Feng, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez al Comerțului, a declarat, joi, că singura ”direcție corectă” pentru relațiile comerciale sino-americane o reprezintă cooperarea, în contextul în care tensiunile dintre cele două mari economii s-au intensificat, informează site-ul Reuters. 

Declarațiile purtătorului de cuvânt ale Ministerului de Comerț de la Beijing, făcute în cadrul unei conferințe de presă, vin în contextul în care Statele Unite au precizat că urmăresc contracararea protecționismului Chinei. Feng a subliniat rolul important pe care trebuie să îl joace cooperarea în relațiile dintre China și Statele Unite.

Cu ocazia Forumului Economic de la Davos, Wilbur Ross, secreatarul american al Comerțului, a declarat că Statele Unite nu declanșează conflicte comerciale, ci încearcă să egalizeze situațiile în comerțul internațional și să contracareze protecționismul chinez, inclusiv “amenințările directe” în domeniul tehnologiei.

”Chinezii au avut de ceva timp o abordare superbă în discursurile pe tema comerțului liber și la fel de superbă în comportamentul puternic protectionist. Următorul domeniu de provocări este reprezentat de ambițiile Chinei în domeniul tehnologiei. Este vorba de amenințări directe. Sunt amenințări directe aplicate prin transferuri de tehnologie, prin lipsă de respect pentru drepturi de proprietate intelectuală, prin spionaj comercial, prin tot felul de lucruri rele. Nu este vorba doar de creșterea excesivă a capacităților în domeniile industriale istorice”, a subliniat Ross.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/ggg-46326.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/ggg-46326-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv