Cei opt bărbați, cu vârste între 22 și 46 de ani, au fost reținuți, ieri, în urma a nouă  percheziții efectuate pe raza județului Constanța, fiind bănuiți de comiterea a peste 20 de furturi și tentative de furt de aparate tip pay-point, ATM-uri și țigarete. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Constanța, Marius Niculescu, în perioada decembrie 2017 – ianuarie 2018, cei în cauză ar fi comis trei infracțiuni de furt calificat a unor aparate tip pay point din centre comerciale de pe raza județului Constanța, patru infracțiuni de furt calificat, având că obiect standuri de țigări de pe raza județelor Constanța, Vrancea și Ialomița, furt calificat și tentativă de furt calificat la doua ferme din judetul Constanța și o tentativa de furt calificat la un ATM din judetul Tulcea.

De asemenea, exista probe că infractorii ar  fi comis alte 17 tentative de furt a unor aparate tip pay point de pe raza județelor Constanța, Tulcea, Ialomița, Bacău, Vrancea, Brăila, Giurgiu și Teleorman. Valoarea totală a prejudiciului este de aproximativ 50.000 de euro. In urma perchezițiilor au fost ridicate mai multe obiecte vestimentare, scule folosite la comiterea infracțiunilor, telefoane mobile, cartele SIM, stații de emisie recepție, precum și autoturisme.

Acțiunea polițiștilor din cadrul IPJ Constanța a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni speciale și al Unității Teritoriale de Analiza Informațiilor, fiind coordonată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța.

Suspecții acționau aproape în fiecare noapte. Modul de operare era violent. Distrugeau intrarea în centrul comercial izbind-o cu o mașină de teren. Cu ajutorul unor chingi agățau terminalul Pay Point și îl smulgeau din șuruburi furânu-l cu totul. Indivizii sunt recidiviști, în urmă cu câțiva ani fiind condamnați pentru furturi de combustibil. În această seară au fost deferiți Tribunalului Constanța care, în jurul orei 21,30, a decis arestarea preventivă pe 30 de zile a inculpaților, aceștia fiind duși în Arestul IPJ Constanța.

Tag-uri:
Hoții, pay point, Constanța, Tribunal, procurori

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1375.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1375-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Cei opt bărbați, cu vârste între 22 și 46 de ani, au fost reținuți, ieri, în urma a nouă  percheziții efectuate pe raza județului Constanța, fiind bănuiți de comiterea a peste 20 de furturi și tentative de furt de aparate tip pay-point, ATM-uri și țigarete. Potrivit purtătorului de cuvânt...

Preluat de la EVZ