Arthur Wagner, care a fost până recent membru în comitetul legislativ al AfD din Brandenburg, a declarat pentru Tagesspiegel că decizia sa de a se converti la Islam reprezintă “o chestiune privată”, refuzând să comenteze mai departe pe această temă.
Convertirea acestuia este cu atât mai neașteptată cu cât, nu mai demult decât vara trecută, domnul Wagner o acuza pe Angela Merkel că ar fi făcut o “mare greșeală” prin deschiderea frontierelor Germaniei pentru refugiați.
“Germania se transformă într-o cu totul altfel de țară”, a declarat domnia sa la acea vreme, conform ziarului Tagesspiegel.
În același timp, Wagner este cunoscut în orașul său natal, Falkensee, ca unul dintre cel mai activi voluntari implicați în eforturile de integrare a refugiaților în societatea germană.
Potrivit poziției adoptate de AfD în Germania, partidul din Landul Brandenburg susține că răspândirea islamului în Germania reprezintă un pericol pentru pacea socială.
Chiar pe prima pagină a sitului său, AfD Brandenburg susține că “Islamul nu își are locul în Germania. Considerăm că ideologia multiculturalismului reprezintă o amenințare gravă la adresa păcii sociale și a unității culturale”.
Cu toate acestea, partidul a dat o declarație de presă în care se afirmă că decizia domnului Wagner de a deveni musulman nu reprezintă o problemă.
“Religia este o chestiune privată. Noi credem în libertatea religioasă așa cum este definită în Constituție”, a declarat purtătorul de cuvânt al partidului, Daniel Friese, pentru publicația Berliner Zeitung.
Totuși, acesta a confirmat că domnul Wagner nu mai este membru al comitetului executiv al partidului.
Potrivit lui Friese, domnul Wagner a demisionat recent din comitet “din motive personale”.

Tag-uri:
afd, germania

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1308.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1308-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Arthur Wagner, care a fost până recent membru în comitetul legislativ al AfD din Brandenburg, a declarat pentru Tagesspiegel că decizia sa de a se converti la Islam reprezintă 'o chestiune privată', refuzând să comenteze mai departe pe această temă. Convertirea acestuia este cu atât mai neașteptată cu cât, nu...

Preluat de la EVZ