În urma unei investigaţii, s-a ajuns la concluzia că Facebook este în “situaţie de abuz de poziţie dominantă”, notează cotidianul Financial Times.

Ancheta autorităţilor germane se axează pe modul în care Facebook obţine venituri din datele personale ale celor peste două miliarde de utilizatori, situaţia reflectând preocupările din ce în ce mai mari din Europa privind influenţa exercitată de companiile americane din domeniul tehnologiei informaţionale.

“Vom lua măsuri fără precedent în acest caz. Analizăm foarte atent legătura între datele colectate şi poziţia dominantă pe piaţă, între deţinerea datelor şi puterea companiei pe piaţă, precum şi posibile abuzuri în colectarea datelor”, a declarat Andreas Mundt.

Tag-uri:
Germania, Facebook, date personale, stocate, abuz, anchetă, Andreas Mundt

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1337.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1337-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
În urma unei investigaţii, s-a ajuns la concluzia că Facebook este în 'situaţie de abuz de poziţie dominantă', notează cotidianul Financial Times.Ancheta autorităţilor germane se axează pe modul în care Facebook obţine venituri din datele personale ale celor peste două miliarde de utilizatori, situaţia reflectând preocupările din ce în...

Preluat de la EVZ