FC Viitorul a câștigat, joi, penultimul meci de verificare de la Belek (Turcia) împotriva formației Cernomoreț Odesa, locul 10 în prima ligă din Ucraina, cu scorul de 2-1 (0-0).

Campioana Ligii 1 s-a impus la capătul unui meci echilibrat, cu multe ocazii la ambele porți, notează site-ul fcviitorul.ro. Golurile formației lui Gheorghe Hagi au fost marcate de Andrei Ciobanu, în minutul 61, și Alexi Pitu (15 ani), în minutul 77, din penalti.

După o primă repriză în care ambele formații au trecut pe lângă gol, iar Viitorului i-a fost anulată chiar o reușită pe motiv de ofsaid, în minutul 43, la reluarea cu capul a lui Voduț, tabela s-a modificat pentru prima oară în minutul 61. Horj a găsit o diagonală de aproximativ 50 de metri, Gavra a prelungit cu capul până la Ciobanu, iar acesta, după ce a depășit un adversar, a șutat puternic, sub transversală, de la 14 metri, fără speranțe pentru portarul advers.

Ucrainenii au egalat însă peste doar trei minute, în urma unei lovituri de colț, când Zunic a reluat în poartă din trei metri. Ocaziile s-au succedat apoi la cele două porți, dar Cojocaru, la primul meci în tricoul Viitorului, a avut două intervenții bune la acțiunile adversarilor, în timp ce Pop nu a găsit spațiul porții la o acțiune personală în minutul 67. Scorul final, 2-1 pentru Viitorul, a fost stabilit în minutul 77, de tânărul Alexi Pitu (15 ani), din lovitură de la 11 metri, după o acțiune frumoasă a lui Neciu, faultat în suprafața de pedeapsă. De menționat că jucătorul de doar 15 ani al constănțenilor se află la a doua reușită în acest cantonament.

Au evoluat echipele:

FC Viitorul: Buzbuchi (46 Cojocaru) – Ghiță, Țîru, Horj (68 Neciu)- Lima (46 Casap), Ciobanu Dumitrescu, De Nooijer – Voduț (62 Pop), Drăguș (76 Pitu), Gavra (62 Mățan);

Cernomoreț Odesa: (antrenor: Kostyantyn Frolov): Novak – Liulka, Mamadu, Bamba, Martynenko – Kovalets, Khameliuk, Tretiakov – Tatarkov, Pryiomov, Antonov. Au mai intrat: Kozhukhar, Serdeniuk, Musolitin, Sokolov, Chornii, Smirnov, Semeniv, Silvio, Zunic, Zubeyko.

Meciuri disputate până acum de FC Viitorul în cantonamentul din Antalya:
– 14 ianuarie: FC Viitorul – Galatasaray Istanbul 0-2
-15 ianuarie: FC Viitorul – Skenderbeu 1-1 (Gavra)
– 18 ianuarie: FC Viitorul – Grasshoppers Zurich 1-1 (I. Hagi)
– 18 ianuarie: FC Viitorul – Luch Vladivostok 4-2 (Drăguș 2, Gavra, Pitu)
– 22 ianuarie: FC Viitorul – Kapaz (Azerbaidjan) 1-1 (Gavra)
– 22 ianuarie: FC Viitorul – FC Rostov (Rusia) 1-1 (Mailson Lima)
– 25 ianuarie: FC Viitorul – Cernomorets Odessa (Ucraina) 2-1 (Ciobanu, Pitu)

Programul formației constănțănțene la Belek:
– 25 ianuarie: FC Viitorul – Jagiellonia (Polonia, ora 17.00, Sueno Deluxe Hotel).

FC Viitorul va disputa primul meci oficial din 2018 în 2 februarie (ora 20.45), când va întâlni, pe teren propriu, în etapa a 23-a din Liga 1 Betano, pe Astra Giurgiu.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/fc-viitorul-a-invins-cernomoret-odesa-intr-un-meci-amical-46342.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/fc-viitorul-a-invins-cernomoret-odesa-intr-un-meci-amical-46342-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv