Echipa consilierului special Robert Mueller este pregătită să-l audieze pe fostul strateg-șef al Casei Albe, Steve Bannon, în zilele următoare.

Bannon i-a enervat, săptămâna trecută, pe membrii Comisiei pentru servicii secrete din Camera Reprezentanților pentru că a invocat privilegiul executiv (dreptul de a nu divulga informații de interes public), într-un maraton de întrebări dure, scrie Daily Mail.

Interogatoriul lui Mueller va încerca să scoată la iveală informații despre ce știa Bannon în legătură cu demiterile foștilor consilieri pentru securitate națională,  Mike Flynn, și fostul director FBI, James Comey.

Fostul consilier Steve Bannon va fi supus unui interogatoriu, până la finalul lunii ianuarie, și, spre deosebire de ce s-a întâmplat săptămâna trecută, în Congres, el nu va mai putea invoca privilegiul executiv, pentru a nu răspunde la anumite întrebări ale echipei de anchetă, precizează sursa citată.

Secretarul pentru presă al Casei Albe, Sarah Sanders, a refuzat să precizeze, ieri, dacă președintele Donald Trump va invoca privilegiul executiv, pentru a limita ceea ce poate spune Bannon.

Bannon i-a enervat pe republicanii și democrații, din Comisia pentru servicii secrete a Camerei, pentru că a refuzat să răspundă la întrebări legate de perioada în care a lucrat în Aripa de Vest și de perioada „haotică” a tranziției prezidențiale.

Bannon ar putea fi întrebat de Mueller și despre campania lui Trump și legăturile cu Rusia. Ancheta pe această temă a lui Mueller a dus spre intervievarea mai multor lideri importanți și oficiali din Casa Albă și serviciile secrete.

Michael Flynn a pledat vinovat, anul trecut, pentru faptul că a mințit FBI, gestul său fiind interpretat ca un semn de cooperare cu Departamentul Justiției.

Alți lideri, care sunt, într-o formă sau alta, implicați în anchetă sunt: directorul Academiei Naționale de Informații, Dan Coats, fostul director FBI James Comey, directorul CIA, Mike Pompeo, șeful NSA, Mike Rogers, procurorul general Jeff Sessions și fostul procuror general Sally Yates.

Yates a fost prima care a spus avocaților Casei Albe că Flynn a răspuns la întrebările FBI, acum un an, despre discuțiile referitoare la ambasadorul rus de atunci, Sergey Kislyak. Flynn nu a avut un avocat cu el atunci și i-a ascuns lui Trump și consilierilor săi această întâlnire.

Trump l-a concediat pe Comey după ce i-ar fi spus că ar trebui să-i fie loial și a sugerat să renunțe la anchetarea lui Flynn – afirmații pe care Trump le-a negat vehement.

Bannon nu a fost implicat direct în decizia lui Trump de a concedia primul său șef al FBI, Trump spunând ulterior că ar fi fost o decizie luată la începutul mandatului său. Dar a caracterizat în public demiterea lui Comey ca pe o „eroare” și a declarat într-un interviu pentru CBS News că „este cea mai mare greșeală din istoria politică modernă”. 

„Nu cred că există vreun dubiu că dacă James Comey nu ar fi fost concediat, nu am fi avut un consilier special”, a spus el atunci.

Bannon a mai numit și acuzațiile că Rusia l-a ajutat pe Trump în 2016 drept „o farsă totală și completă”. Trump a negat în mod repetat orice complot cu Kremlinul și a numit această idee o „vânătoare de vrăjitoare” inspirată de Partidul Democrat.

CNN a scris că „Fire and Fury”, o carte despre „afacerile” de la Casa Albă în care Bannon este acuzat, ar putea deveni o sursă de inspirație pentru ancheta lui Mueller. În carte, Bannon este citat ca spunând că toată această investigație este „doar despre spălare de bani”.

„Drumul spre nebunul de Trump trece direct prin Paul Manafort, Don Jr și Jared Kushner”, ar fi spus Bannon, anticipând punerea sub acuzare a lui Manafort și faptul că ceilalți doi vor fi, de asemenea, foarte curând, pe „scaunul fierbinte” al lui Mueller.

Tag-uri:
steve bannon, casa albă, donald trump, robert mueller, anchetă, rusia, sua, interogatoriu, audiere, avocați, investigație

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1326.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1326-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Echipa consilierului special Robert Mueller este pregătită să-l audieze pe fostul strateg-șef al Casei Albe, Steve Bannon, în zilele următoare.Bannon i-a enervat, săptămâna trecută, pe membrii Comisiei pentru servicii secrete din Camera Reprezentanților pentru că a invocat privilegiul executiv (dreptul de a nu divulga informații de interes public), într-un...

Preluat de la EVZ