Starul muzicii latino Enrique Iglesias a dat în judecată fosta sa companie de înregistrări, Universal, pe care o acuză de neplata unor drepturi de autor privind distribuirea online a muzicii sale, transmite AFP. 

 Plângerea împotriva Universal Music Group – cea mai mare companie în domeniu – a fost depusă la o instanță din Miami (SUA), reședința lui Iglesias.

Starul în vârstă de 42 de ani acuză Universal că i-a calculat în mod sistematic venituri mai mici din drepturile de autor. Iglesias a pierdut astfel zeci de milioane de dolari, deși “a generat vânzări de o magnitudine rar întâlnită în industria muzicală”, se arată în plângere.

Iglesias mai spune că Universal Music Group a refuzat solicitările sale de verificare a documentelor privind veniturile generate. 

Enrique Iglesias, fiul celebrului cântăreț spaniol Julio Iglesias, a călcat pe urmele tatălui și a ajuns unul dintre cei mai în vogă artiști pop din ultimele două decenii. “Escape” (2001) este cel mai de succes album al artistului latino, fiind vândut în peste 10 milioane de exemplare în întreaga lume. Cu peste 100 milioane de discuri vândute, Enrique Iglesias a cucerit milioane de fani din întreaga lume cu melodii, precum “Bailando”, “Ring my bells”, “Hero”, “Bailamos”, “Noche Y De Dia”, “Turn the night up”, “Tonight”, “I like it”, “Do you know”, “Not în love”.

În ultimii ani, dezvoltarea accelerată a serviciilor de streaming de tipul Spotify a transformat pozitiv industria muzicală, dându-i un impuls solid pentru prima dată în ultimele două decade.

Mulți artiști s-au plâns că nu sunt plătiți suficient, dar plângerile au fost îndreptate mai mult împotriva companiilor de streaming și mai puțin la adresa caselor de discuri.

Universal nu a comentat deocamdată acuzațiile lui Iglesias.

Enrique Iglesias a renunțat la Universal în 2015, când a semnat cu rivalul Sony Music.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/enrique-iglesias-da-in-judecata-cea-mai-mare-companie-de-inregistrari-din-lume-acuzand-pierderi-de-milioane-de-dolari-46332.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/enrique-iglesias-da-in-judecata-cea-mai-mare-companie-de-inregistrari-din-lume-acuzand-pierderi-de-milioane-de-dolari-46332-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv