Secţia pentru judecători a CSM a decis joi, cu unanimitate de voturi, delegarea în funcţia de preşedinte al Secţiei penale a ICCJ a magistratului Mirela-Sorina Popescu. 

„Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât delegarea în funcţia de preşedinte al Secţiei penale a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a doamnei judecător Popescu Mirela-Sorina, începând cu data de 25.01.2018, până la ocuparea funcţiei în condiţiile art. 53 din Legea nr. 303/2004, dar nu mai mult de 6 luni”, se arată în soluţia Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Judecătorul Mirela Sorina Popescu, actualul şef al Secţiei, ar fi urmat să susţină interviul data de 18 ianuarie în Secţia de Judecători, însă s-a decis amânarea.

“Urmare a hotărârii Consiliului Superior al Magistraturii de a amâna fara termen analizarea candidaturii pentru ocuparea postului de preşedinte al Secţiei penale, vă facem cunoscut faptul că la data de 18 ianuarie 2018 a avut loc şedinţa Colegiului de conducere al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care, în baza art. 19 lit. j) din Regulamentul privind organizarea şi funcţionarea administrativă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, a adoptat Hotărârea nr. 8, prin care a stabilit, cu unanimitate, că se impune sesizarea Consiliului Superior al Magistraturii în vederea luării măsurilor necesare pentru desfăşurarea procedurii de reînvestire a preşedintelui Secţiei penale a Î.C.C.J. în termenul stabilit prin calendarul aprobat”, transmite Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, printr-un comunicat de presă.

“Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât amânarea susţinerii interviului pentru funcţia de preşedinte al Secţiei penale a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, de către doamna judecător POPESCU MIRELA SORINA, în vederea depunerii înscrisurilor precizate în şedinţa Secţiei pentru judecători din data de 18.01.2018 (6 voturi pentru amânare, 5 voturi împotriva amânării)”, arată ordinea de zi soluţionată.

Tag-uri:
csm, iccj, sectia, penala, mirela, sorina, popescu, mirela sorina popescu

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1366.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1366-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Secţia pentru judecători a CSM a decis joi, cu unanimitate de voturi, delegarea în funcţia de preşedinte al Secţiei penale a ICCJ a magistratului Mirela-Sorina Popescu. „Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât delegarea în funcţia de preşedinte al Secţiei penale a Înaltei Curţi de Casaţie şi...

Preluat de la EVZ