Din nou principalul vinovat pare să fie Ministerul de Interne, aceeaşi instituţie care a ţinut în rândurile ei pe pedofilul Eugen Stan, prin ignorarea plângerilor repetate ale primei soţii a crimanului Florin Oprea. Nu numai că poliţiştii din Titu au ignorat plângerile depuse de femeie în anii 2010 şi 2011, dar nici măcar nu au informat Ministerul Apărării, care îl avea angajat pe Florin Oprea, că au în trupe o adevărată bombă cu ceas. Ieri IPJ Dâmboviţa a anunţat că a demarat o anchetă internă, dar între timp o tânără de 27 de ani a murit din cauza unui om cu probleme psihice ignorat de autorităţi.

 

Prima dovadă că fitilul bombei numită Florin Oprea s-a aprins a apărut în 2010. În acel an prima sa soţie, cu care era împreună din timpul liceului, a depus prima plângere la Poliţia din Titu. Femeia, cu care Florin Oprea are o fetiţă în vârstă de 9 ani, a simţit pe propria piele că ieşirile violente ale soţului ei devin din ce în ce mai grave şi a apelat la poliţişti. Aceştia au ignorat plângerea şi femeia a revenit cu noi sesizări.

 

A bătut-o până a băgat-o în spital

 

„Am luat decizia de a divorţa de el pentru că nu mai suportam traumele fizice şi psihice la care eram supusă, era extrem de violent, consuma alcool, ajungea atât de beat acasă încât nu se putea ţine pe picioare şi în câteva cazuri abia am reuşit să scaă din mâinile lui. Mă bătea foarte rău. Am inclusiv certificat medico-legal, am avut nevoie de îngrijiri medicale. Am depus plângere, am sesizat autorităţile de nenumărate ori, însă nu s-a luat nicio măsură, niciodată. Am fost nevoită, în baza certificatelor medico-legale să bag divorţ şi să fug din ţară pentru a-mi salva viaţa şi copilul. Eu nu mai sunt cu el de șapte ani”, a spus fosta soție a militarului criminal.

Un certificat medico-legal nu a atras atenţia poliţiştilor că în micul lor oraş au un om periculos. Psihologii caracterizează acest tip de comportament, când un om are accese grave de gelozie fără un motiv real, ca fiind paranoid.

 

A încercat să îşi recupereze soţia cu ajutorul unui topor

 

Aceeaşi femeie a mai trăit un moment şocant. Într-o noapte, la puţin timp după ce l-a părăsit, Florin Oprea a venit la ea acasă însoţit de un prieten şi au încercat să îi spargă uşa cu un topor. Nici asta nu a fost concludent pentru poliţiştii din Titu. Femeia a divorţat de el în 2011.

 

După ce femeia şi-a făcut un nou iubit, militarul Florin Oprea i-a şicanat în trafic, a reuşit să îi determine să oprească maşina şi a început să lovească cu pumnii în autovechicul. Bărbatul a depus plângere la Poliţia din Titu, pe care a retras-o la scurt timp pentru că s-a împăcat cu Florin Oprea.

 

După toate aceste scene petrecute într-un oraş puţin mai mare ca un sat, poliţiştii nu numai că nu s-au sesizat că au o bombă cu ceas în localitate, dar nici măcar nu au considerat necesar să anunţe Ministerul Apărării că au un om cu probleme care le păzeşte un depozit de armament de lângă Târgovişte.

Cum a ajuns un om cu probleme psihice să lupte în Afganistan

 

Vine anul 2012 şi MApN, în necunoştinţă de cauză, îl trimite pe Florin Oprea în misiune în Afganistan. În anul 2013 militarul se întoarce în ţară şi o cunoaşte pe Alexandra Marin, tânăra omorâtă marţi seara. Între ei începe o poveste de dragoste, care în primii ani se desfăşoară fără incidente. Ba mai mult, în anul 2015 Alina Marin dă naştere unei fetiţe şi părea că cei doi aveau rezervat un viitor liniştit.

 

Tag-uri:
Titu, Florin Oprea, Alexandra Marin, criminal, poliţişti, Mihai Fifor, IPJ, topor, divorţ, plângere

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/militar-titu_1-2.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/militar-titu_1-2-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Din nou principalul vinovat pare să fie Ministerul de Interne, aceeaşi instituţie care a ţinut în rândurile ei pe pedofilul Eugen Stan, prin ignorarea plângerilor repetate ale primei soţii a crimanului Florin Oprea. Nu numai că poliţiştii din Titu au ignorat plângerile depuse de femeie în anii 2010 şi 2011, dar...

Preluat de la EVZ