După o aventură nefericită într-o stațiune de lux din Grecia, în urma căreia, în luna iulie, anul trecut, a rămas fără mașină, o familie de români se lovește, în România, de un alt necaz: nu își poate recupera nici măcar banii pentru asigurarea CASCO, în valoare de 42.975 Euro.

„Am ales Alliantz pentru că aveau reputația bună, așa își justificau și ei prețurile foarte mari practicate, în raport cu alte companii de asigurari”, a declarat soția afaceristului. Din documentele intrate în posesia noastră, prin intermediul Casei de Avocatură Bogdan Ciotea și Asociații SCA, reiese că, atunci când soția a solicitat, firesc, să i se plătească banii, conform poliție de asigurare, brokerul la care a fost încheiată această poliță i-a răspuns că nu le poate achita suma deoarece nu au prezentat certificatul de înmatriculare, adică talonul mașinii.

Or, așa cum a relatat „Evenimentul zilei” pe data de 21 august 2017, mașina furată în Grecia a dispărut cu tot cu actele care se aflau în ea – certificatul de înmatriculare, permisul de conducere al omului de afaceri, zece carduri bancare, două portofele în care se aflau 3.000 de euro, certificatul de naștere al copilului și certificatul de căsătorie al celor doi soți – deoarece românilor li se promisese o parcare sigură și păzită.

FOYO: Parcarea din care a dispărut autoturismul pe care Allianz Țiriac Asigurări SA refuză să-l despăgubească

Susțin că nu au fost atenționați de un astfel de risc

După ce polițiștii greci i-au prins pe hoți, dar nu au dat de urma mașinii furate, familia de români s-a adresat conducerii Allianz Țiriac Asigurări SA care, printr-un răspuns trimis pe 25 septembrie 2017, le-a transmis că nu le poate onora contractul de despăgubire, din anumite motive precizate în „Condițiile generale privind asigurarea vehiculelor- Casco Assist”.

Asta deși, în solicitarea transmisă de avocații familei, pe 21 septembrie 2017, se arată, clar, că, odată cu încheierea poliției de asigurare, familiei păgubite nu le-au fost comunicate și nici nu au fost atenționați față de aceste condiții pe care ar fi trebuit să le îndeplinească, în cazul unui astfel de incident.

FOTO: Avocat Bogdan Ciotea

De altfel, pe site-ul Allianz Țiriac Asigurări SA, la capitolul „Excluderi generale” în care se specifică condițiile care „Nu sunt cuprinse în asigurare şi nu se acordă despăgubiri”, nu este precizată chestiunea referitoare la dispariția talonului odată cu mașina furată. „Putea să îmi fure mașina din benzinărie, atunci când orice șofer are talonul și celelalte acte în mașină. Nu înțeleg…”, a mărturisit păgubitul.

Tag-uri:
cosmarul, romani, Grecia, Romania, Judecătoria Sectorului 1, Allianz Țiriac Asigurări SA, autoturism, despagubire, masina furata, statiune, vacanta, cosmar

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/range-rover-sport-forgiato.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/range-rover-sport-forgiato-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialEVZ Special
După o aventură nefericită într-o stațiune de lux din Grecia, în urma căreia, în luna iulie, anul trecut, a rămas fără mașină, o familie de români se lovește, în România, de un alt necaz: nu își poate recupera nici măcar banii pentru asigurarea CASCO, în valoare de 42.975 Euro. „Am...

Preluat de la EVZ