Cotidianul israelian Ma’ariv dezvăluie că fostul secretar de stat John Kerry i-a transmis liderului palestinian Mahmoud Abbas „să tragă de timp” și „să nu cedeze la pretențiile luiTrump”, pentru că „acesta nu va mai rămâne mult timp în funcție”. Și Kerry a precizat: „Există mari șanse ca peste un an să nu mai fie la Casa Albă.”

Potrivit Ma’ariv, care este un ziar de stânga și nu poate fi sub nici o formă acuzat de pasiuni sioniste, John Kerry s-ar fi întâlnit recent la Londra cu Hussein Agha, un apropiat al liderului palestinian Mahmoud Abbas, căruia i-ar fi transmis mesajul de mai sus.

Kerry i-a recomandat lui Abbas să nu atace Statele Unite ci direct pe președintele Trump.

Mai mult, John Kerry s-a angajat să lucreze la un plan de pace paralel, total opus celui al administrației de la Washington.

Întâlnirea fostului șef al diplomației americane, în timpul lui Obama, cu mesagerul palestinian, a avut loc în timp ce vicepreședintele Mike Pence se afla într-un turneu în Orientul Mijlociu, pentru a explica intențiile lui Donald Trump, după anunțul de a recunoaște Ierusalimul drept capitală a Israelului. Abbas a refuzat să se întâlnească cu Pence.

Ceea ce a făcut John Kerry poate fi etichetat fără înconjur drept trădare și sabotare a politicii naționale americane. Gestul său vine după un val de dezvăluiri privind existența unei „societăți secrete” create de administrația Obama pentru a sabota președinția lui Trump.

Reproducem mai jos, integral, conținutul articolului exploziv apărut pe 24 ianuarie în Maariv și care nu a fost preluat de nici un organ de presă occidental.

 

„În timp ce Casa Albă recunoaște că, de la anunțul privind Ierusalimul, s-a înregistrat în întrerupere totală a relațiilor dintre Autoritatea Palestiniană și administrația americană, se dovedește că fosta administrație păstrează contacte cu oficialii AP.

Ma’ariv a aflat că fostul secretar de stat John Kerry s-a întâlnit la Londra cu un asociat apropiat al lui Abbas, Hussein Agha, pentru o discuție lungă și deschisă care a conținut multe subiecte importante.

Agha a transmis informațiile discuției oficialilor din cadrul PA de la Ramallah.

Un înalt oficial palestinian a confirmat săptămâna aceasta pentru Ma’ariv că întîlnirea a avut loc.

Agha este unul dintre cei mai apropiați asociați ai lui Abu Mazen (supranumele lui Abbas) și unul dintre cei mai vechi negociatori ai procesului de pace cu Israelul. El a condus negocierile secrete ‘London Track’, ținute între 2010 și 2013, cu emisarii lui Netanyahu, avocatul Yitzhak Molho și generalul de brigadă Mike Herzog, suoervizate de Dennis Ross. Agha este și cel care a ajuns cu Yosi Beilin la acordul Beilin – Abu Mazendin anii 1990. El este considerat un fervent susțiător al procesului de pace și are o vastă rețea de legături cu multe persoane, inclusiv israelieni.

În timpul discuției, potrivit informațiilor, Kerry i-a trimis un mesaj lui Abu Abbas cerându-i „să se țină tare și să fie puternic”. Spune-i, i-a spus el lui Agha, „să rămână puternic în spirit și să tragă de timp și să nu cedeze pretențiilor președintelui Trump”.

Tag-uri:
trump, obama, societate secreta, kerry, abbas, ierusalim

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1339.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1339-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Cotidianul israelian Ma’ariv dezvăluie că fostul secretar de stat John Kerry i-a transmis liderului palestinian Mahmoud Abbas „să tragă de timp” și „să nu cedeze la pretențiile luiTrump”, pentru că „acesta nu va mai rămâne mult timp în funcție”. Și Kerry a precizat: „Există mari șanse ca peste un...

Preluat de la EVZ