Dorin Iamandi, agentul implicat în conflictul cu Cristian Boureanu, le-a spus magistraților că își dorește să revină asupra declarației de la sfârșitul anului 2017. Polițistul cere să fie parte civilă în proces pentru despăgubiri morale, cerând suma de 50.000 de euro, potrivit MEDIAFAX.

Cristian Boureanu a fost trimis în judecată la 20 iulie 2017 de procurorii din Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, fiind acuzat de agresarea unui polițist de la brigada rutieră.

Iubita fostului deputat, Laura Dincă, fusese și ea trimisă în judecată pentru mărturie mincinoasă.

Evenimentele de anu trecut care au cauzat punerea sub acuzare a fostului politician s-au petrecut la 9 iunie 2017. În jurul orei 01.30 dimineața, mașina în care se aflau Boureanu și Dincă a fost oprită în trafic în zona Pieței Charles de Gaulle de polițiștii rutieri.

După ce a fost oprit, procurorii susțin că Boureanu „s-a manifestat violent, la momentul solicitării documentelor de identitate de către un agent de poliţie din cadrul DGPMB – Brigada Rutieră, în sensul că l-a ameninţat pe acesta, i-a prins degetele mâinii drepte prin închiderea portierei autoturismului, i-a răsucit mâna stânga, i-a rupt cămaşa uniformei de serviciu şi l-a lovit cu genunchiul în zona inghinală, provocându-i leziuni traumatice care pot necesita un număr de 15-20 zile de îngrijiri medicale”.

Laura Dincă a făcut afirmații mincinoase în cadrul audierilor ca martor din 9 iunie și 6 iulie 2017, conform procurorilor și  „a creat o situație favorabilă fostului deputat”. Cele două mărturii oferite sunt inconsistente, cea din 6 iulie fiind în contradicție cu declarația din iunie și cu probatoriul administrat în dosar.

Dosarul a fost trimis spre soluţionare Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti.

Sursa: MEDIAFAX

Tag-uri:
Boureanu, caz boureanu, politist boureanu, daune morale

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1342.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1342-300x37.pngrootstireaActualitate/Esential
Dorin Iamandi, agentul implicat în conflictul cu Cristian Boureanu, le-a spus magistraților că își dorește să revină asupra declarației de la sfârșitul anului 2017. Polițistul cere să fie parte civilă în proces pentru despăgubiri morale, cerând suma de 50.000 de euro, potrivit MEDIAFAX.Cristian Boureanu a fost trimis în judecată...

Preluat de la EVZ