Trei români au căzut pradă unei rețele de polițiști spanioli din cadrul Comisariatului de poliție din localitatea Carabanchel, comunitatea Madrid , care falsificau probe. După aproape trei ani de investigații , miercuri 17 ianuarie, dosarul a ajuns în instanță.

Agenții sunt acuzați că ar fi „rezolvat” mai multe cazuri după ce au plantat, tot ei, amprentele românilor la locul faptei.

Apoi, plecau cu dovezile direct din secție, iar pe români i-au ales pentru că „aveau antecedente penale” și „oricum ar fi furat”, potrivit declarațiilor polițiștilor cercetați.

„Prea bune ca să fie adevărate”, așa au fost catalogate amprentele de la care a pornit întreaga investigație.

Urmele aparțineau unor romani cu un cazier deja pătat, însă procurorii madrileni au început să se întrebe dacă nu cumva „perfecțiunea” probelor arăta că au fost plantate la fața locului, nu găsite în urma investigației.

Nu mai puțin de 3 ani au durat investigațiile, iar, miercuri 17 ianuarie, dosarul a ajuns în instanță. Procurorii cer câte 10 ani de închisoare pentru doi dintre agenți și 4 ani pentru ceilalți, scrie Inforoes.

Tag-uri:
amprentele, politisti, spania, plantau, crima, infractori

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1314.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1314-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Trei români au căzut pradă unei rețele de polițiști spanioli din cadrul Comisariatului de poliție din localitatea Carabanchel, comunitatea Madrid , care falsificau probe. După aproape trei ani de investigații , miercuri 17 ianuarie, dosarul a ajuns în instanță.Agenții sunt acuzați că ar fi „rezolvat” mai multe cazuri după...

Preluat de la EVZ